23 Ekim tarihinde Van merkez ve Erciş ilçesinde büyük bir yıkıma yol açan 7.2 şiddetindeki depremin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Van'da bulunan Mehmet Emin Arvas'ın sahibi olduğu Nazar İnternet Kafe'nin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, depremin meydana geldiği sırada internet kafe içerisinde bulunan vatandaşlar büyük panik yaşıyor.
 
Depremde yaşanan dehşet anları saniye saniye güvenlik kamerasına yansırken, görüntülerde ödevini yapmak için internet kafeye gelen iki küçük çocuğun da deprem anında panikle masanın altına girişi güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
VAN'I YIKAN İKİNCİ DEPREM DE KAMERALARDA
 
7.2'lik depremin şoku geçmeden meydana gelen 5.6 şiddetindeki ikinci deprem de kameralara yansıdı. Meydana gelen depremde dolapların ve bilgisayarların devrilmesi, depremin ne kadar şiddetli olduğunu da gösteriyor. Depremde, kafede bulunan vatandaşlar kendilerini dışarı çıkarmaya çalışırken elektrikler de kesiliyor. 
 
Van'da meydana gelen depremde yaşadıklarını anlatan Arvas, "Allah böyle felaket kimseye göstermesin. İşyerim ve evim hasarlı. Bankadan kredi çekerek üç çocuğumla birlikte ailemle Sivas'a göçtüm" dedi. Arvas ayrıca depremin ardından yaşadığı şehirden göç etmek zorunda kaldığı için mağdur olduğunu ve yetkililerden yardım beklediklerini kaydetti.