Ercişli sanatçı Himmet Erol, Van ve Erciş’i yıkan 7.2 şiddetindeki deprem için türkü yazdı. Depremin yaşattığı acıyı, depremin simge ismi Yunus’u ve depremden sonra yardım kampanyaları ile tek yürek olan Türkiye’ye vurgu yapan Erol, aynı zamanda bir depremzede. Türküsünü yazın söylediği depremde 15 yakınını kaybeden Erol, başka acıların yaşanmaması için bu acının türkü ile kalıcı olmasını istedim.” dedi.
 
Van’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden, yıkılan binaların altında kalan ve evsiz kalan binlerce insanın yaşadığı acı türkü oldu. 7.2 şiddetindeki depremin yıktığı Van ve Erciş’te yaşanan dram Ercişli Türk Halk Müziği sanatçısı Himmet Erol’u derinden etkiledi. Depremde 15 yakının kaybeden sanatçı, olaydan birkaç gün sonra bir gece yarısı kendi deyimiyle gözyaşları içinde Van’ın ağıtını yazdı. Yazdığı sözlere müzik yapan sanatçı daha önce bitirip piyasaya sürme aşamasına getirdiği albümüne ekledi. “Deprem” adını verdiği türküsü ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Erol, “O drama tercüman olmak istedim. Bu acıyı derinden yaşadım. Bir gece yarısı elime kalem ve kağıdı alarak duygularımı kağıda döktüm. Bu olaydaki iyi taraf o kötü durumu sözlere dökerek kalıcı hale getirmek oldu. ” şeklinde konuştu.
 
Önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan “deprem” adlı albümünün tüm gelirini depremzedelere bağışlayacağını belirten Erol, türküde depremin acısıyla birlikte depremden sonra yaşan birlik ve beraberliğe de yer verdiğini anlattı. Van depreminin sembolü olan “Yunus” ise söz ve bestesi Himmet Erol'a ait olan türküde, “Deprem olur yıkar geçer. Enkazın altından sesler. Yunuslar ölmesin yeter. Mahşer Gününden de beter” sözleriyle yer aldı.
 
Esenyurt'ta bulunan Akademi Müzik Şirketi'nde basının karşısına çıkan Himmet Erol, “Bayram sonrası piyasaya çıkacak bir albüm yapmıştım. Ancak deprem olduğunda bunu erteleyerek o anları türkü haline getirdim. Bu depremde 15 kadar yakınımı kaybettim. Çıkaracağım albümün adını “deprem” koydum ve tüm gelirini de depremzedelere bağışlayacağım” dedi.
 
'TÜRKÜNÜN KLİBİNDE DEPREM GÖRÜNTÜLERİ KULLANILACAK'
 
Bu türküye klip çekileceğini belirten Himmet Erol, “Bu türküyü yazmak bana oldukça zor geldi. Ancak Türkiye'de batısından, güneyine, kuzeyinden doğusuna kadar herkesin birlik olması da bir Vanlı olarak beni mutlu etti. Klip yönetmenim Nihat Tanrıkulu ve her türlü desteği esirgemeyen işadamı Fevzi Çelik'e de teşekkür ederim” diye konuştu. Klipte deprem görüntülerini de kullanılacağını belirten yönetmen Nihat Tanrıkulu, deprem gerçek bir olay ve biz bu gerçekliği tüm çıplaklı ile klibe yansıtacağız.” dedi.
 
TÜRKÜNÜN SÖZLERİ
 
Van Erciş'in merkez yolu
 
Sanki kıyametin sonu
 
Her tarafta ceset dolu
 
Deprem vurmuş Erciş'e Van'a
 
Feryat figan Erciş Van'a
 
Deprem olur yıkar geçer
 
Enkazın altında sesler
 
Yunuslar ölmesin yeter
 
Mahşer Gününden de beter
 
Can pazarı Van'a vurdu
 
İnsanlar yola savruldu
 
Doğu batı kuzey güney
 
Tek yürekle kardaş oldu