15 silahlı kişi valinin evini bastı

- Meksika evinden kaçırıldıktan sonra elleri kelepçeli ve gözleri bağlı biçimde cesedi bulunan Santiago valisi Edelmiro Cavazso"u konuşuyor. Cavazos, silahlı ve maskeli 15 kişi tarafından evi basılarak kaçırıldı. Cesedi başından ve göğsünden vurulmuş olarak bulundu. Nuevo Leon eyalet yöneticisi vali Cavazso"nun uyuşturucu çeteleriyle işbirliği yapan polisler tarafından öldürülmüş olduğunu öne sürdü.

Ayda 700 $ alıyorlardı

- Açılan soruşturmada incelenen güvenlik kameraları sayesinde aralarında korumakta olduğu valiyle birlikte kaçırıldığını ancak daha sonra serbest bırakıldığını söyleyen bir görevlinin de bulunduğu 6 polis gözaltına alındı. İddiaya göre polisler suç örgütleriyle işbirliği yapmak için ayda 700 dolar alıyordu. Medina, 38 yaşındaki valinin öldürülmesiyle ilgili başka şüphelileri de arandığını duyurdu.

4 yılda 28 bin kişi öldü

Eyalet polisi içindeki yolsuzlukları sona erdirmek için çalışan Cavazos"un cenazesine şehrin dört bir yanından yüzlerce insan katıldı. Ülkedeki uyuşturucu kartellerine karşı hükümet tarafından dört yıl önce başlatılan savaşta şimdiye kadar 28 bin kişi hayatını kaybetti.

Vatan