Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hasan Muti, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a fena çıkıştı...

MHP İl  Başkanı Hasan Muti, "Sayın Coş Vali gibi değil siyasi parti başkanı gibi davranmaktadır. Bulunduğu makam devlet makamıdır. Vali tarafsızlığını yitirmiştir. Bu tavırları sürerse ciddiye alınması mümkün olmayacaktır. Valinin devlet adamı gibi davranmasını istiyoruz. Mahkeme kararıyla yolladığı tekzip kararında hiç bir toplantıya geç katılmadığını söylemiştir  ama biz ona bunun böyle olmadığını hatırlatmak istedik" dedi.

Muti şöyle dedi:

"Bugünkü basın açıklamamız Sayın Hüseyin Avni COŞ"un  31 Ağustos 2010 tarihinde bir ulusal gazetede yayınlanan köşe yazısına gönderdiği Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesinin 9 Aralık 2010 tarih ve 2010/425 Değişik iş sayılı kesin nitelikli kararı gereği tekzip yazısı üzerinedir.
MHP Aydın İl Başkanı olarak infiale kapılmamın sebebi haklarını savunmak isteyen bir valinin ülkemizin mahkemelerini yanıltarak,kendi yanlışlarını, uygun olmayan,doğru olmayan söz,tutum ve davranışlarını meşru göstermeye çalışmasıdır.Devlet yetkisini kullanmanın bu kadar mesuliyetsizce ve kişisel kullanılamayacağına inanıyorum.Konunun sorumluları,sahipleri mutlaka tedbir almalı ve sicil doğru değerlendirilmelidir.
Sayın Coş"un göreve geldiği 11 Haziran 2009 dan bu yana tavır,davranış ve uygulamaları kendisine “Hükümet partisinin valisi” ithamlarının yöneltilmesine sebep olmuştur.Zaten kendiside bu ithamları onaylamıştır.Bütün kamuoyunun bildiği gibi İl Valisi kamu görevini yaparken tarafsız,siyaset üstü,yasaların kendisine tanıdığı görev ve haklarını kullanır.Ancak,20 aya yakın bir zamandır Aydın"da görev yapan Sayın Coş doğruları söylememekte bu tekzip kararıyla da yargıyı da yanıltmıştır.Şöyle ki;
1. Sayın Coş,partimizin pankartını indirme olayında kamuoyunu yanıltmaktadır.Hiç bir yasal hükme dayanmadan gece yarısı saat:02.30 da pankart indirtmek hangi yasayla açıklanabilir? Nitekim bu uygulamanın yasal olmadığı 1.Sulh Ceza Mahkemesinin 03.09.2010 tarihli 2010/363 değişik iş kararıyla tescillidir. O tarihten itibaren el koyulan pankartımız mahkeme kararına rağmen tarafımıza iade edilmemiştir.
2. Sayın Coş ne acıdır ki gerçeği söylemiyor.Bu durum devletimizin,Aydın ilinde en yüce makamdaki temsilcisi olan bir zat için çok endişe ve tehlikeli bir durumdur.Emrindeki bütün kamu yetkisi kullananlar bunu nasıl değerlendirir? Onlarla karşılıklı hukuk ve güven içerisinde mesai arkadaşlığı yapmak devlet işlerini yürütmek mümkün olur mu? Acaba bütün bürokratları azarlayarak yeri geldiğinde toplum içinde açık ağır hakaretler yapılması bundan mı kaynaklanmaktadır? Bu davranışların bir metot haline gelmesi bir ruh halinden mi kaynaklanmaktadır?
3. Sayın Coş"un, muhalefet partilerine,milletvekillerine,il başkanlarına,belediye Başkanlarına,İl Genel Meclis Üyelerine olan tutum ve davranışları, İlin valisi gibi değil siyasi parti temsilcisi gibi olduğu Aydın kamuoyunun malumudur.2010 yılı köy yardımları dahi vali tarafından siyasi düşünceye göre düzenlenmiştir.

Sadece 30 Ağustos değil,29 Ekim ve 7 Eylül törenlerine de Sayın Coş her törene olduğu gibi gecikmeli katılmış ve bu gecikmelere, akabindeki gerginliklere bütün Aydın Protokolü şahitlik etmiştir.

Sayın Coş"un bulunduğu makam Devlet Makamıdır.Devlet memurları yönetmeliği gereği görevini maksatlı ve yanlı yapanların fiilleri sicillerine işlenir.Bu anlamda tarafsızlığını yitirmiş bulunan Sayın Coş"un sicili bizim açımızdan düzgün değildir.Bu tavrını devam ettirdiği müddetçe Sayın Coş"un Aydın Valisi olarak ciddiye alınması çok güç olacaktır.
 MHP, devletin kurumlarına ve temsilcilerine her zaman saygılı davranmaya özen göstermiştir.Aynı titizliğin Sayın Coş tarafından gösterilmesi halkımız adına beklentimizdir.Sayın Coş"un devlet görevlisi gibi davranmasını temenni ediyoruz.Bu davranış modelini kendisinden önceki Aydın"daki Devlet Adamları göstermiştir.Toplumun huzuru devlete duyulan güvenin sağlanması için bu davranış gerekli görülmektedir.
 Sonuç olarak, Sayın Coş"un göndermiş olduğu tekziple sadece Aydın Kamuoyunu değil, tarafsız ve bağımsız yargıyı da yanıltması, tarafımızca üzüntüyle karşılanmıştır."