Yeni devlet memuru olan 16 personele nasihatlerde bulunan Vali Coş, kendilerinden vatandaşa veli nimet olarak görmelerini istedi.
Aydın İl Özel İdaresi'nde görev yapan 16 aday memur, yemin töreniyle kadrolu devlet memuru oldular. Valilik encümen salonunda gerçekleştirilen yemin töreninde Vali Hüseyin Avni Coş"un yanı sıra Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur"da hazır bulundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende 16 aday memur masalar üzerine konan Türk Bayraklarına el basıp, yemin ederek kadrolu devlet memuru oldular.
“VATANDAŞ, KAMU PERSONELİNİN VELİ NİMETİDİR”
Törende konuşan Vali Hüseyin Avni Coş, kamu görevinde çalışan personellerin vatandaşa hizmet etmekle yükümlü olduğunu söyledi. Devlet memuru olan personele nasihatlerde bulunan Vali Coş, “Ticaret ile uğraşan bir erbabın nasıl ki müşterisi veli nimet ise kamu görevinde çalışan personel içinde vatandaş veli nimettir. Vatandaşın sayesinde maaş alıyoruz. Bugün git yarın gel mantığı ile hareket etmeyeceğiz. Vatandaşın işini görmeyen, geciktiren ve kendini belli bir yere geldiğini sanarak yüksekten görüp nefsine yenilip yanlış yapmayın. Bizler kamu görevinde vatandaşlara hizmet etmekle yükümlüyüz. Her zaman sorgulayıcı ve araştırmacı olun. Bizler doğru yapanı ödüllendirir yanlış yapanı cezalandırırız” diye konuştu.