Aydın"da hizmet kalitesini ve kapasitesini artırmayı amaçladıklarını kaydeden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, yapılacak olan toplantılar sayesinde sektörlerin sorunlarını tespit edeceklerini ve işleyişi hızlandıracaklarını söyledi.
5 Mart Cuma günü başlayacak olan sektörel toplantılar Aydın Kültür Merkezinde ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezinde yapılacak. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlığında yapılacak toplantılara, sektörlerin temsilcileri, sektörü ilgilendiren resmi kurumlar ve vatandaşlar katılacak. 11 ayrı toplantının yapılacağı program boyunca sektörlerin tespit edileceği sorunları ve önerileri için öncelikle Aydın"da çözüm aranacak. Aydın"da çözüm üretilemeyen sorunları ise Ankara"ya taşınacak. 5 Mart Cuma günü başlayacak toplantılar 12 Nisan Pazartesiye kadar devam edecek.
"İLETİŞİMSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ"
Toplantılar hakkında bilgi veren Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, toplantılara öncelikle sektörün her kesiminden insanın katılacağını kaydederek bu sayede sektörün her aşamasındaki sorunun tespit edileceğini söyledi. Devlet olarak vatandaşlara hizmet olarak var olduklarını dile getiren Vali Coş, “Toplantılarda sektörün her kesiminden insanın görüşü alınacak. Örneğin tarım sektöründe üreten de konuşacak, tarım ürününü işleyen de, o ürünü ihraç eden de konuşacak. Bu sayede sektörün en ufak sorununa kadar her şeyi tespit edeceğiz. Ve bu doğrultuda sorunların daha hızlı çözümlenmesini sağlayacağız. Bu toplantılar sayesinde sektörde birlik beraberliği sağlamayı, ilimizdeki sektörleri daha etkin, daha güçlü ve daha verimli hale getirmeyi planlıyoruz. Bir nevi iletişimsizliği ortadan kaldırarak sektörlerin sorunlarını tespit edip, çalışan dişlilerin daha hızlı dönmesini sağlayacağız” dedi.
Toplantılarda Aydın"ın her kesiminin sorunlarının dinleneceğini kaydeden Vali Coş, “Özellikle tarım ve turizm konusunda gerek desteklemelerden gerekse uygulamalardan sektör temsilcileri çok fazla haberdar değiller. Biz yeni uygulamaları da sektör temsilcilerini aktaracağız. İnşallah bu toplantılardan beklediğimiz sonuçları alırız” şeklinde konuştu.
HANGİ TOPLANTILAR NERDE NE ZAMAN YAPILACAK
5 Mart Cuma Aydın Kültür Merkezi 13. 30 Tarım, Hayvancılık ve Kırsal kalkınma
8 Mart Pazartesi Aydın Kültür Merkezi 13:30 Ekonomi, Sanayi ve Ticaret
12 Mart Cuma Aydın Kültür Merkezi 13: 30 İstihdam, Sosyal Güvenlik
15 Mart Pazartesi Aydın Kültür Merkezi 13:30 Eğitim
19 Mart Cuma Aydın Kültür Merkezi 13:30 Sağlık
22 Mart Pazartesi ADÜ Atatürk Kongre Merkezi 13:30 Üniversite ve üniversite gençliği
29 Mart Pazartesi Aydın Kültür Merkezi 13.30 Sosyal Hizmetler
2 Nisan Cuma Aydın Kültür Merkezi 13.30 Ulaşım, haberleşme, kentsel ve Kırsal altyapı
5 Nisan Pazartesi Aydın Kültür Merkezi 13:30 Gençlik Faaliyetleri sorunları ve spor yatırımları
9 Nisan Cuma Aydın Kültür Merkezi 13.30 Enerji, madencilik ve Çevre
12 Nisan Pazartesi Aydın Kültür Merkezi 13.30 Kültür, Turizm ve Tanıtım