Yüksel, İlçe Kaymakamlıklarına ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği genelgede, "Ankara İlinde 2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılının sağlıklı, huzurlu ve başarılı geçmesini temenni ederek; eğitimde doğru iletişim kurulmasının, bu sürecin en önemli başlangıcı olduğu hususunun asla unutulmamasını" istedi. Ankara Valisi Alâaddin Yüksel' in imzasıyla yayınlanan genelgede şunlara dikkat edilmesi istendi:

"2012-2013 Eğitim Öğretim yılında Ankara İlinde öğrenci kayıtları e-kayıt modülü üzerinden yapılacaktır. E-kayıt başvuruları hususunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince gerekli tüm tedbirler alınacaktır. Öğrenci yerleştirme komisyonları tarafından belirlenen kayıt alanları ve öğrencilerin oturdukları yere en yakın okula yerleştirilmeleri hususunda Milli Eğitim Bakanlığının emirleri doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Velilerimize ek ekonomik yük getirecek öğrenci kıyafeti değiştirilmesi ve benzeri uygulamalardan özenle kaçınılacaktır. Kıyafetler temiz ve kullanılabilir nitelikte ise renk ve model gerekçesiyle değiştirme yoluna gidilmeyecektir. Kıyafet alımı konusunda hiçbir veli ve öğrenci herhangi bir mağazaya veya işyerine yönlendirilmeyecektir. Okulun uygun bir yerine kıyafetlerin istenildiği yerden ve sadece velinin kendi tercihi doğrultusunda temin edilebileceği duyurusu asılacaktır."