Aydın Kültür Merkezi"nde düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Celal Ulusoy başkanlık ederken; toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ahmet Ertürk, Vali Yardımcısı Osman Nuri Çobanoğlu, Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, İl Sağlık Müdürü Dr. Hüsnü Tırpancı, Çevre ve Orman İl Müdürü Veli Yorgalı, Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Sabahattin Azazi, ilçe kaymakamları, daire amirleri ve görevlileri, ziraat odaları başkanları ile çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.
Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma konulu ilk sektör toplantısının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Celal Ulusoy, bu toplantılarda iş sektörlerinin işleyişini daha etkin, daha güçlü ve özel sektörün sorunlarını çözüme kavuşturmanın hedeflendiğini söyledi. Bugün başlayan toplantıların 12 Nisan tarihine kadar 11 ayrı sektörde sürdürüleceğini kaydeden Ulusoy, “Sektörler temsilcileri, sektörü ilgilendiren resmi kurumlar ve vatandaşların katılacağı bu toplantılarda sektörlerin sorunları tespit edilecek ve öneriler alınacak. Tespit edilen sorunların çözümü için yine ilk olarak Aydın"da arayış içinde olacağız. Aydın"da çözüm üretilemeyen sorunları ise Ankara"ya taşınacak ve bu doğrultuda sorunların daha hızlı çözümlenmesini sağlayacağız. Bu toplantılar sayesinde sektörde birlik beraberliği sağlamayı, ilimizdeki sektörleri daha etkin, daha güçlü ve daha verimli hale getirmeyi planlıyoruz” dedi.
TARIM AYDIN İÇİN ÖNCELİKLİ
Aydın Valiliği Sektör Toplantılarına "Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma" konusunun işlenmesinin ildeki kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcilerinin konuya verdiği önemi gösterdiğini savunan Ulusoy, “Bir tarım kenti olarak bilinen Aydınımız için tarım, hayvancılık ve kırsal kalkınma konusu ilk öncelikli konular arasında yer alıyor. Bu nedenle bu toplantıları bu konuyla açmayı uygun gördük. Özellikle tarım ve turizm konusunda gerek desteklemelerden gerekse uygulamalardan sektör temsilcileri çok fazla haberdar değiller. Biz yeni uygulamaları da sektör temsilcilerini aktaracağız. Bir nevi iletişimsizliği ortadan kaldırarak sektörlerin sorunlarını tespit edip, çalışan dişlilerin daha hızlı dönmesini sağlayacağız” diye konuştu.
Ulusoy"un açılış konuşmasının ardından toplantıda söz alan sektör temsilcileri yaşadıkları ve çözülmesini bekledikleri sorunlarını iletti. Sektör temsilcilerinin ilettiği sorular Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, Müdür Yardımcısı Hasan Ünal ve şube müdürleri tarafından cevaplandırıldı. -iha