Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın"da yeni Adliye Sarayı ve SGK hizmet binası için yer arayışlarının devam ettiğini söyledi. Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş yaptığı açıklamada “Her iki bakanlığın yatırım bütçesinde yeni hizmet binaları için kaynak ayrılmış durumda. Binalar için yer arayışları sürüyor. Kurumlar arası görüşmeler sürüyor. Aydın milletvekillerimiz de konuyu yakından takip ediyorlar” dedi.
Açıklamasında, yeni Adliye Sarayı"nın yapılması halinde mevcut binanın değerlendirilmesi gerektiğini belirten Vali Coş, “ Aydın"da kent müzemiz bulunmuyor. Kent müzesi olabilir. Valilik hizmetlerinin tarihi Valilik binasında sürmesi gerektiğini düşünüyorum. Buradan ayrılıp, ovaya inmeyi düşünmüyoruz. Bulunduğumuz yerden memnunuz” diye konuştu.
Şehrin merkezindeki Tekel binasına Tapu Sicil Müdürlüğü"nün taşınmasının ardından yakın zamanda Valilik binasında hizmet veren Nüfus ile çarşı içinde bir işhahında hizmet veren Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü"nün de taşınacağını kaydeden Vali Coş, “Güzelhisar Mahallesi"nde Tapu Sicil Müdürlüğü"nün boşalttığı binayı elden geçirip, Sosyal Yardımlaşma Vakfı"nı oraya taşıyacağız. Böylece Valilikte sadece Valilik makamı ve ilgili kalemler ile Vali Yardımcıları kalacak. Adliye"nin karşısında İl Özel İdare"ye ait binada hizmet veren Çevre ve Orman İl Müdürlüğü"ne yeni bir hizmet binası kazandıracağız” dedi.