Aile büyüklerinin yanında yaşamlarını sürdüren çocukların bazı ihtiyaçları, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanacak.
Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği operasyon sonucunda tutuklanan 37 kişinin Ilıcabaşı Mahallesi'nde bulunan 17 çocuğu mahalle sakinleri ve yakın akrabaları tarafından bakılıyor.
Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatıyla Ilıcabaşı Mahallesine giden İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri; tek tek çocuklar ve yakınlarıyla görüşüp çocukların durumlarını tespit etti. Mahalle halkı ve çocukların yakınları devletin koruması altına alınmak istenen çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ve çocukların kendi yanlarında daha rahat edeceklerini ifade ederek çocuklarını vermeyi kabul etmedi. Aile büyükleri, çocukları kendilerinin bakabileceklerini fakat ekonomik anlamda yardım istediklerini belirtti.
‘BİZ EMANETLERİMİZE SAHİP ÇIKARIZ’
Bunun üzerine harekete geçen Sosyal Hizmetler çocukların ihtiyaçlarını belirleyip bu ihtiyaçları Valiliğin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden tedarik edecek.
Bu durumdan memnun olan mahalle sakinleri, “Biz emanetlerimize sahip çıkarız. Devletimizden tek beklentimiz bu çocukların gelişimi ve eğitimleri için bize destek vermesi” dediler.
‘ÇOCUKLARIMIZ SAHİPSİZ DEĞİL’
Devletin kimsesizlerin kimsesi, yetim ve yoksulların koruyucusu olduğunu dikkat çeken Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın Valiliği olarak özellikle çocukların eğitim ve sağlık konularında gerekli desteği alması için özel gayret gösterdiklerini belirtti. Ilıcabaşı Mahallesindeki çocukların durumlarıyla ilgili çalışma yaptıklarını dile getiren Vali Coş, “Sosyal Hizmetlerdeki arkadaşlarımız mahalleye giderek incelemelerde bulundu. Çocuklara devletimizin himayesine de alabilirdik. Fakat çocukların yakınları, çocuklara bakabileceklerini beyan edip, bunu istemediler. Bizde bu saten sonra çocukların ihtiyaçlarını karşılayacağız. İlimizde hiç kimse sahipsiz değildir. Bizde Ilıcabaşı mahallesindeki çocuklarımızın sahipsiz olmadığını göstereceğiz” şeklinde konuştu.