Aydın Valisi Mustafa Malay, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Denizli Valisi Hasan Canpolat ile Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Aydın"ın Yenipazar İlçesinde bulunan ve Uşak Valisi Kayhan Kavas"ın Dedesi olan Milli Mücadele Kahramanlarından Yörük Ali Efe Müzesini ziyaret ederek, mezarı başında dua ettiler.
Aydın Valiliğinde gerçekleşen Büyük Menderes Nehri ile ilgili basına kapalı toplantının ardından Valiler Yenipazar ilçesinde buluna Yörük Ali Efe Müzesini ziyaret ettiler.
Milli Mücadele Kahramanlarından Yörük Ali Efenin torunu Uşak Valisi Kayhan Kavas kendisi rehberlik ederek valilere müzeyi dolaştırırken, “Anılarımla dolu bu müzeyi bizzat kendim gezdirmek istedim. Çocukluğumun çoğu bu binada geçti. Buraları dolaştıkça duygulanıyorum” dedi.

Uşak Valisi Kayhan Kavas ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, dedesine ait evin müze haline getirilmesi ve bakımlı olarak tutulmasından dolayı Aydın Valisi Mustafa Malay"a teşekkür ederek şunları söyledi, “İstiklal savaşının ön önemli mücadelelerinin verildiği yer Aydın"dır. Onun için Aydın bu tip eserlere sahip çıkmalı ve arttırmalıdır. Bunlar bizim tapularımızdır. Bizden sonraki nesillere göstereceğimiz en önemli belgelerdir. burası hepimizin malıdır” dedi.
Aydın Valisi Mustafa Malay ise, Yörük Ali Efenin Aydın"ın bir gururu olduğunu sadece bölgesel değil Milli Kahraman olduğunu belirterek şunları söyledi, “Bölgenin kurtuluşunda çok büyük katkıları olan, halkına her zaman kurtuluş zamanında moral veren bir kişidir. Meslektaşım Kayhan Kavas"ta bilindiği gibi Efemizin torunudur. Kendisiyle ne kadar gurur duysa azdır. Yörük Ali Efeyi bütün Aydın örnek almıştır.”
Denizli Valisi Hasan Canpolat ise müzeyi ilk kez gezdiğini ve çok beğendiğini belirtirken, Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz"de “Denizli Valimiz gibi bende müzeyi ilk kez ziyaret edenlerdenim. Bu tür eserler her zaman korunmalı ve kollanmadır” dedi.
Ziyarete ayrıca Aydın Cumhuriyet Bassavcısı Sabri Beytorun, Denizli Başsavcısı Selami Hatipoğlu, DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Yenipazar Belediye Başkanı Zafer Savcı"da katıldı.
Ziyaretin ardından Aydın Valisi Mustafa Malay, tüm misafirlere meşhur Yenipazar pidesinin tadına baktırttı.