Kilis"in sınır il olması nedeniyle kritik konumu bulunduğunu bildiren Vali Turhan Ayaz, yanak yanağa öpüşmekten vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Öpüşmek yerine, tokalaşmakla yetinilmesini isteyen Ayaz, “Kilis ve bazı illerde yanak yanağa öpüşmek, yüz yıllar öncesi bir gelenek haline gelmiş. Ancak birçok hastalık da bu yolla bulaşır. Terli terli öpüşürken, Hepatit C veya domuz gribi gibi hastalıklar bulaşabilir” dedi.

Bu yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında Suriye ile Türkiye"de bulunan akrabaların birbirlerini ziyaret edeceğini hatırlatan Vali Ayaz, “Suriye"ye gidecek ve oradan akrabalarını evlerinde misafir edecek olan vatandaşlarımız, domuz gribi salgınını unutmamalıdır. Bu hastalık bulaşıcıdır ve insandan insana bulaşabilir” diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da, 15 yıl önce erkek erkeğe öpüşme yasağı başlattı. Durak, Adana"nın sıcak ve nemli bir iklimi bulunduğunu, bu durumun hastalık açısından müsait ortam oluşturduğunu da belirterek, erkek erkeğe öpüşme yasağını uygulamaya başladı. Bu yasağı yıllardır uygulayan Aytaç Durak"ı, geçen süreçte tek öpen kişi ise geçen yıl dönemin Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen oldu.

Milliyet