Taksim'de yaşanan saldırının ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yaşanan saldırıda 15'i polis 17'si sivil vatandaş olmak üzere 32 kişinin yaralandığını, durumu ağır olan 5 polis memurunun durumunun iyiye gittiğini söyledi. Mutlu olayın ardından ölü olarak ele geçirilen intihar bombacısının yanında el butonu düzenekli patlamamış plastik patlayıcı ele geçirildiğini kaydetti.

Sabah saatlerindeki patlamanın ardından resmi bir açıklama için Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın kameralar karşısına geçti. Emniyet Genel Müdürü Köksal, saldırıda yaralanan polis memurlarının hayati tehlikeyi atlattıkları haberini aldıklarını belirterek, saldırının ardından yapılan yayınlarda gösterilen duyarlılık nedeniyle basına teşekkür etti.
Olayın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Mutlu ise yaşanan saldırıda saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini, bunun yanında 15'i polis, 17'si sivil vatandaş olmak üzere 32 yaralının bulunduğunu söyledi. Durumu ağır olan 5 polis memurunun olay sonrası ameliyata alındığını ve durumlarının iyiye gittiğini ifade eden Mutlu, geri kalan 22 yaralının ise ayakta tedavi gördüğünü söyledi.

Olay yerinde saldırı sonrası elde edilen ilk bulguları aktaran Mutlu, "Eylemi gerçekleştiren kişinin bulunduğu yerde el butonu düzenekli patlamamış plastik patlayıcı madde de ele geçirilmiştir. Çalışmaları emniyet bütün birimlerimiz koordineli şekilde yoğun sürdürmektedirler.Mobese kameraları vasıtasıyla eylemcinin yapmış olduğu eylemin niteliği üzerinde çok detaylı çalışmayı sürdürüyoruz. Gelişmelerden elde edeceğimiz bilgileri doğrudan paylaşmaya devam edeceğiz.

Eylemleri şiddetle kınıyoruz. Hedef güvenlik güçleri olmakla birlikte sivil vatandaşlarımızın da etkilenmiş olması terörün ne derece acımasız olduğunun yeni bir görüntüsüdür. Bu bir insanlık suçudur. Bu suçu işleyenlerin çıkış yolu yanlıştır. Hiçbir şekilde ülkemizde milletimin içerisinde huzursuzluk yaratarak netice elde etmeleri de mümkün değildir" dedi.

Mutlu saldırganın kimliğinin belirlenip belirlenmediği konusunda bir açıklama yapmayan ve erken bir değerlendirme yapmak istemediklerini belirtirken,yeni gelecek bütün bilgilerin basın ve kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.
Patlayıcının tüm parçalarının toplandığını belirten Emniyet Genel Müdürü Köksal parçalar birleştirildikten sonra bombanın türü, nasıl patlatıldığı yönünde bilgilerin de açıklanacağını söyledi. Köksal bu saldırıların emniyet güçlerinin çalışmalarını etkilemeyeceğini belirterek "Eskisinden daha hızlı daha güçlü çalışmalar sürecektir" dedi.