Mutki ilçesine bağlı Yuvalıdam köyünde rahatsızlanan hamile Zeliha Ay'ı, köyden alan askeri helikopter, Bitlis İl Jandarma Komutanlığındaki piste indi. Burada ambulansa konulan Ay, Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı.
Vali Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, dokuzuncu çocuğuna hamile olan 38 yaşındaki Zeliha Ay'ın Yuvalıdam köyünden Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına ait helikopterle alınarak, il merkezine getirildiğini söyledi.
Çığ düşmesinden dolayı köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ve bu nedenle hastayı helikopterle aldırdıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
''Son bir ay içinde yağan kardan dolayı, sıkıntılı günler yaşıyoruz. Özellikle ulaşımı zor olan Yuvalıdam köyünden bugün ikinci doğum hastasını helikopterle getirmek zorunda kaldık. Yuvalıdam köyümüzün yolu, çığ nedeniyle ulaşıma kapanmış durumda. Ekiplerimiz şu anda orada çalışıyor. Ancak çığ tehlikesinin devam etmesi, çalışmaları engelliyor. Yolda tam olarak çalışamıyoruz. Oranın yolunu açmak birkaç gün daha gecikecek. Bu nedenle hastaları askeri helikopterlerle köylerinden aldırıyoruz. Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığımıza ait helikopterimiz ve askeri birliklerimiz 112 Acil Servisin ortak faaliyetiyle, hastamızı sağ salim İl Jandarma Komutanlığımızın helikopter pistine getirdi.''
Vali Yılmaz, hamile kadının sağlık durumunun iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının bulunmadığını sözlerine ekledi.