İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta tarafından hazırlanan iddianamede, örgüt liderleri olduğu iddia edilen Ali Kaplan ve Özer Şirin"in “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli yağma, şantaj, görevi kötüye kullanmak, rüşvet, tehdit, kasten yaralamak, suçu bildirmemek, nitelikli dolandırıcılık, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle intihara mecbur etmek, kasten adam öldürmeye teşebbüs, resmi belgede sahtecilik, suç delilini yok etmek, ihaleye fesat karıştırmak ve ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından iki kez müebbet ile 141 yıldan 297 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

VALİ YARDIMCISI İÇİN 45,5 YILA KADAR HAPİS

İddianamede ayrıca Sakarya Vali Yardımcısı Haluk Nuri Ballı"nın “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, nitelikli dolandırıcılık, suç örgütünün oluşturduğu güçten yararlanarak tehdit ve ihaleye fesat karıştırmakö suçlarından 17,5 yıldan 45,5 yıla kadar hapsi istendi. Sakarya Belediye Başkanı Aziz Duran"ın yeğeni Rıdvan Duran"ın ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, rüşvet, kasten yaralama, tehdit, nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırmakö suçlarından 21,5 yıl 57,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sakarya Devlet Hastanesi"nde doktor olan Ferit Yavuzyılmaz ile MHP"nin 29 Mart seçimlerinde Sakarya Serdivan ilçesi belediye başkan adayı olan doktor Hasan Balaban"ın “Sağlık mesleği mensuplarının suçu bildirmemesi ve örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" iddiasıyla 1,5 yıldan 5,5 yıla kadar, Sakaryaspor eski Başkanı Musa Genç"in ise “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, rüşvet, nitelikli yağma, nitelikli dolandırıcılık, yağmaya teşebbüs, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle intihara mecbur etmek ve cebir ve tehdit kullanmak suretiyle intihara mecbur etmeye teşebbüs, suç delinini yok etmek ve ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından müebbet hapis ile 43 yıldan 97 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede diğer şüpheliler için 1,5 yıldan müebbet hapis cezasına kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

34 MİLYONA SATILMIŞTI

Depremde zarar gören Adapazarı Şeker Fabrikası 2005 yılında, Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifince, Bank Asya"dan 45 milyon 800 bin TL kredi kullanılarak satın alınmıştı. Daha sonra bankaya olan kredi borcunun ödenmesi sırasında sıkıntılar yaşanınca, fabrikanın 95 dönüm arazisi ihale yoluyla 34 milyon TL"ye satılmıştı.

İNTİHAR MEKTUPLARIYLA SORUŞTURMA BAŞLAMIŞTI

Sakarya Emlakçılar Odası eski Başkanı Keramettin Uçak 23 Ocak 2008 tarihinde Adapazarı Serdivan'da beraber yaşadığı Hülya Ö. ile birlikte kendilerinden geçmiş halde bulunmuştu. Aşırı miktarda hap içtikleri anlaşılan Keramettin Uçak, tedavisinden sonra kendisi gibi iyileşen Hülya Ö."yü suçlarak, intihar etmediğini, kendisini Hülya Ö."nün zehirlediğini öne sürmüştü. Hülya Ö. ise kayıplara karışmıştı. Uçak, tedavisi tamamlandıktan bir hafta sonra 31 Ocak"ta ise Çark Caddesi"ndeki bürosunda başına dayadığı tabanca ile intihar etmişti. Uçak"ın, intihardan önce birçok ihbar mektubu bıraktığı iddia edilmişti.

DHA