Ağrı, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ise vali yardımcıları artırılan iller arasında yer aldı. 

İçişleri Bakanlığının Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Eki Cetvelde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi. 

Tebliğin, illerde istihdam edilecek vali yardımcısı sayısını gösteren cetvelde değişiklikler yapıldı. Bazı illerdeki vali yardımcısı sayısı aynı bırakılırken bazı illerde düşürüldü, bazılarında ise artışa gidildi. 

Tebliğle ayrıca ilçelerin sınıflarını düzenleyen cetvelde de değişiklik yapıldı. Osmaniye'nin Kadirli ilçesinin sınıfı 2'nciden 1'inciye, Kayseri'nin Hacılar'ı ilçesinin 4'üncüden 3'üncüye, Ordu'nun Gülyalı ilçesi 5'inciden 4'üncüye, Nevşehir'in Acıgöl ilçesinin sınıfı da 5'inciden 4. sınıfa değiştirildi. 

İlçeler, meslek mensuplarının atanma ve yer değiştirmelerine esas olmak üzere birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, beşinci ve altıncı sınıf olarak altı sınıfa ayrılıyor. Her beş yılda bir il ve ilçelerin niteliklerinde meydana gelen değişme ve gelişmeler incelenerek, gerekiyorsa sınıf değiştirmeleri yapılıyor. Önemli durumlar meydana geldiğinde bu süre beklenmeksizin değişiklik yapılabiliyor.