Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Eski Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar aleyhine açtığı ''Zübük'' davasının lehine sonuçlandığını, kazandığı 5 bin lirayı polis vakfına bağışlayacağını bildirdi.

Alaaddin Yılmaz, yaptığı açıklamada, şehirleri üst seviyede yöneten ve temsil eden insanların uyumlu olması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, şöyle konuştu:

''Bu, o şehir için olumlu bir ivmedir. Maalesef bunu bazen beceremiyoruz ve şehrin kaybetmesine neden oluyoruz. Öncelikle şehrin kaybetmemesi lazım. Sayın Valimizle Bolu'nun geleceği ile ilgili bazı konularda anlaşmazlığımız olmuştur. Ama Sayın Valimiz bunu ileriye götürmüştür. Yöneticilik vasfı ile uyumsuz konuşmalar da olmuştur.''

Yılmaz, bu konuşmaların Alaaddin Yılmaz'ı ima ederek yapılması ile Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı ima ederek yapılması arasında büyük fark olduğunu dile getirerek, ''Bu belediye başkanını tasvir edilerek söylenmiş söz ise Bolu'ya karşı yapılmış bir ayıp demektir. Burada söz söyleyen kadar sözü yanında söyleten ve bazıları siyasi olan insanların tepki vermesi lazımdı. Tepki vermiyorsa onlara karşı da bu davanın bir ehemmiyet arz etmesi lazım'' dedi.

Bolu'nun eski valisi Halil İbrahim Akpınar'ın bu yaşananlardan ders almasını ümit ettiğini kaydeden Yılmaz, davadan kazandığı 5 bin lirayı polis vakfına bağışlayacağını vurguladı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Eski Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar'ın kendisi için ''zübük'' benzetmesinde bulunduğunu öne sürmüş, gazete ve televizyon haberlerini delil göstererek Akpınar hakkında tazminat davası açmıştı.