Özel bir Dershanenin davetlisi olarak öğrencilerle bir araya gelen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş,öğrencilerle bir arada bulunmaktan oldukça keyif aldığını, bu tür söyleşiler ile ilimizin ve ülkemizin meselelerine gençlerimizin nasıl baktığını algılama fırsatı bulduğunu ifade ederek, sınavlara hazırlanan öğrencilere hayata dair ipuçları verdi.
Vali Coş, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, “Eğer bireylerde gelişmeyi sağlayabilirsek, bireylerde kaliteyi yakalayabilirsek, dünyaya ülkemizin, ilimizin sorunlarına karşı duyarlı kuşaklar oluşturabilirsek o zaman böyle bireylerin oluşturduğu bir toplumda da toplam kaliteyi yakalarız. Bu durumda da Türk toplumu sorunlarını giderip gelişme ile kalkınmanın avantaj ve imkânlarından büyük ölçüde yararlanır ve çağdaş toplumlar arasında daha ön sıralardaki yerini alır” dedi.
Vali Coş, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada işlerini severek yaptıklarında başarılı olacaklarını ifade ederek; “Bu öğrencilikte de aynıdır. Öğrenciliğin gerekliliğini yerine getirmezseniz öğrenciliği sevemezseniz. Şu okul bitse de rahat etsek diye düşünüp, okulu bir ayak bağı olarak görüp okulunuza ve derslerinize en iyi şekilde odaklanamazsanız. Beklediğiniz yararı elde edemezsiniz. Bu durumda kaybeden siz olursunuz. Bizim bakış açımız her zaman şudur; Hangi işi yaparsanız yapın işi iyi yapmalısınız. Bunun için Büyük Önder Atatürk"ün bir sözü var. "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır" yani vatan sevgisi lafla olmaz. Vatan sevgisi ancak, hangi görevi yapıyorsanız yapın yaptığınız görevi en güzeliyle yapıyorsanız o zaman topluma hizmet etmiş olursunuz. Ülkemize, milletimize olan sevginizi de göstermiş olursunuz. Kaytarmayı düşünüp, az iş yapmayı bir erdem ve başarı gibi görüp bu şekilde hareket ettiğiniz zaman, toplumun tembelliğinden, miskinliğinden ve başarısızlığından söz edebiliriz. Onun için toplumsal kalkınmamızın yolu bireysel gelişmeden geçer. Hepimizin görevi hangi konumda olursak olalım kendimizi iyi yetiştirmek ve görevlerimizi en mükemmel biçimde yerine getirmektir.” şeklinde konuştu.
Söyleşi sonunda Uğur Dershanesi Kurucusu Cengiz Altıntaş, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş"a öğrenciler adına teşekkür ederek günün anısına plaket takdim etti.