Vali Malay, Vali Konağı Bahçesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dünyanın en güzel tarım kentlerinden biri olan Aydın'ın küresel ısınmaya bağlı olarak bu yıl yaşanan kuraklıktan en fazla etkilenen illerin başında geldiğini söyledi.
Yaz aylarında birçok ile az da olsa yağmur yağdığını ama Aydın'ın hiç yağış almadığını kaydeden Malay,''Hayat demek su demek. Su olmayınca hayat duruyor. Kuraklığın da en şiddetlisini maalesef Aydın da yaşadık. Barajlarımızı sonuna kadar tükettik. Ürünlerimizin büyük bir çoğunluğu kavruldu. Az su isteyen bir ürün olmasına rağmen incir ağaçları bile kurumaya yüz tuttu'' diye konuştu.
Yaşanan durum karşısında, hem idareci olarak hem de halkın dertlerini kendisine dert edinen birisi olarak çok üzüldüğünü ifade eden Malay, şunları söyledi:
''Kuraklık sebebiyle en çok üzülen kişi ben oldum uyuyamıyordum sabahlara kadar. Bu üzüntüm içerisinde söz verdim. 'Allahım şöyle doyurucu bir yağmur yağarsa Aydınımıza bir kurban keseceğim' diye vaatte bulundum. Dün ve önceki gün hakikaten çok güzel yağmurlar yağdı. Yağmura en çok sevinen kişi ben oldum herhalde. Bugün burada verdiğim sözü yerine getiriyorum. İnşallah bu kurbanımız daha çok yağmurlara vesile olur.''
Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak'ın okuduğu dua ile kesilen koçun, kentteki yoksul bir aileye verileceği bildirildi.