Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, bazı daire müdürleri ile birlikte Sultanhisar İlçesi"ne bağlı çeşitli köylere ziyaret ederek köylülerin sorunlarını dinledi. Sorun dinlemek için ziyaret ettiği köylerde çocuk göremeyen Vali Hüseyin Avni Coş"un köylülerden daha dertli olduğu ortaya çıktı. Köylülerin çok az çocuk yaptığını gören Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Gençlere Fransız kalırsak ve gidişat böyle devam ederse 2030 yılında Fransa ve diğer Avrupa ülkeleri gibi oluruz. Bir ülkenin geleceği gençlerdir. Tek çocukla kalırsanız bu ülkenin verimli topraklarını, varlıklarını kime emanet edeceksiniz” diyerek köylülerin çocuk yapmasını istedi. Bu sorunun ülke için çok ciddi bir sorun olduğunu belirten Coş, her vatandaşın bu dertle dertlenmesini istedi.
Sabah saatlerinde Tarım İl Müdürü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Sultanhisar Belediye Başkanı Ertegün Ünal ve çişitli kurumların amirleri ile Sultanhisar"a bağlı Eskihisar Köyü"ne ziyaret eden Vali Hüseyin Avni Coş, daha sonra sırasıyla Malgaçemir, Malgaçmustafa, İncealan, Uzunlar ve Yağdere köylerine program düzenledi. Gittiği yerlerde halkın sorunlarını dinleyen Vali Hüseyin Avni Coş, aktarılan her sorunu tek tek not alıp bizzat kendisi ilgilendi.
Ziyaretinde yaşlılarla da yakından ilgilenip köyün yaşlıları ile hatıra fotoğrafı çektiren, hasbıhal eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, köylerde çocuk göremeyince ülke için ciddi bir sorunu dile getirdi.
“ÖNCE KÖYLÜLERİN DERDİNİ DİNLEDİ, SONRA KENDİ DERDİNİ ANLATTI”
Köylülerin sorunlarını dinledikten sonra, kendi isteğini de köylülere aktaran Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, özellikle Aydın"da genç nüfus sayısının hızla düştüğünü belirterek “Bizim görevimiz sizlerin sorunlarını çözmek. Ve bu sorunları çözmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Ancak benim de sizlerden bir isteğim var. Bu istek hepimizin geleceği için çok önemli. Şu anda bakıyorum köylerimizde çocuk sayısı yok denecek kadar az. Bu hepimizin geleceği için ciddi bir sorun demektir. Bir ülkenin en önemli dinamiği genç nüfusudur. Her şeyi sahip olabilirsiniz ancak genç nüfusunuz olmazsa sahip olduğunuz değerlerin de çok anlamı kalmaz. Sayın Başbakanımızın da tavsiye ettiği gibi, en 3 çocuk yapmalısınız. Yaşlılara artık diyeceğimiz bir şey yok ama gençler lütfen bu soruna el atsın. Tek çocukla kalırsanız bu ülkenin geleceğini kimlere emanet edeceğiz. Bakın Fransa"ya ve çeşitli Avrupa ülkelerine. Bu gidişat devam eder, genç nüfusa fransız kalırsak 2030 yılında Fransa gibi oluruz” diye konuştu.