Otuma yazma bilmeyenlerin bulunmasını devletin ayıbı olarak niteleyen Kars Valisi Kara, kürsüye çıkmadı

KARS - Kars Valisi Ahmet Kara, okuma yazma kursunu tamamlayanlar için düzenlenen törende kürsüye çıkmayarak "Hala okuma yazma bilmeyenlerin olması devletin ayıbıdır. Utanıyorum" dedi.
Ntvmbnc'nin haberine göre Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, okuma yazma bilmeyenler için bir kurs açtı. 16 kadın, yaklaşık 4 ay süren kursu başarıyla tamamladı. Sıra kadınlara sertifikalarını vermeye geldi. Bunun için tören düzenlendi. Törene Kars'a yeni atanan Vali Ahmet Kara da katıldı.Vali Kara, konuşma yapması ve sertifikaları sahiplerine vermesi için kürsüye çağrıldı. Ancak törene katılanlar, valinin beklenmedik tepkisiyle karşılaştılar.


'UTANIYORUM'


Vali Kara, şunları söyledi: “Değerli kursiyerlerimiz ve kıymetli mesai arkadaşlarım, ben şahsen bu konuşmaları dinlemekten utandım. Yani medeni dünya karşısında utanıyorum. Ben 1978'de kaymakam oldum, o günden bugüne her yerde okuma yazma seferberliği açtık. Yüzde 97, yüzde 99'a vardık, hala Kars ilinde okuma yazmayı bitirememişseniz bu Kars için ayıptır, utanç vesilesidir; bunu özellikle hepinizin huzurunda söylüyorum. Ben şahsen böyle bir kurs açmak, böyle bir kurstan mezun olanlara sertifika vermek istemezdim. Gönlüm arzu ederdi ki, bu arkadaşlarımıza daha seviyesi yüksek sertifikalar verelim.”


'KENDİMİ PROTESTO EDİYORUM'


Kürsüye çıkmayarak kendi kendisini protesto eden Kara, “Sizi bu yaşınıza kadar biz okur yazar yapamamışsak, devlet olarak bu devletin utancı olarak kabul ediyorum. Onun için de kürsüye kendi kendimi protesto etmek için kürsüye çıkmadım. Kars"ta niye hala okuma yazma bilmeyen var, ben bunu anlayamıyorum. Ben bütün kamu görevlilerine rica ediyorum, bu meseleyi inşallah bu yıl konuşuruz önümüzdeki yıl konuşmayız” dedi. Vali Kara, daha sonra sertifikaları sahiplerine verdi.