Yarım asrı aşan bir süredir görev yaptığı Aydın ve Adana illerine gelen siyaset ve bürokrasinin renkli simalarının fotoğraflarını çeken ve çektiği fotoğrafları çerçeveletip arşivleyen bazen de sahibine gönderen Fotoğraf Sanatçısı Özer Üttü"ye (81) geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Malay, sanatçının bir an önce sağlığına geri kavuşup tören ve resmi ziyaretlerdeki yerini almasını istedi. Vali Malay"a ziyareti sırasında Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci, Sümer Holding eski Genel Müdürü Fettah Mersin ve ilde görev yapan yerel ve ulusal basın organlarında görev yapan basın mensupları eşlik etti.
Ziyarette konuşan Vali Mustafa Malay, Aydın"da göreve başladığı ilk zamanlarda resmi törenleri sürekli takip eden Özer Üttü"nün hemen dikkatini çektiğini söyledi. Bunun üzeriyle Üttü ile tanıştıklarını hatırlatan Vali Malay, Üttü"nün çektiği fotoğrafları arşivlediği işyerindeki resimleri görünce hayrete düştüğünü ifade etti. Üttü"nün her türlü masrafı göze alarak karşılaştığı devlet büyüklerinin ve siyasetçilerinin resim arşivini oluşturduğunu belirten Malay, “Özer Amca, Aydın"da çok sevilen bir insan. İçi insan sevgisiyle dolu olan bu kişi, ilerlemiş yaşına rağmen halen her toplantı ve törende yerini almaya çalışıyor. Her hangi bir kurumda çalışmamasına rağmen tanımmış simaların fotoğraflarını çekip arşivliyor. Aydın"da göreve başlayınca benimde fotoğrafımı çekmiş. Çerçeveletip bana bunu hediye etti. Kendisinin bu davranışından çok mutlu oldum ve bunun üzerine Özer Amca"yla sürekli görüşmeye başladık. Böylesine işine ve insanlara düşkün sanatçıların kıymetinin bilinmesi lazım. Hasta olduğunu duyar duymaz, gelip ziyaret etmek istedim. Sağlığının yerine gelmesinin ardından kendisini yeniden aramızda görmek istiyoruz” dedi.
Yıllarca Aydın ve Adana Sümerbank Basma Fabrikalarında montaj ustası olarak görev yaptığını duyuran Özer Üttü de, gençliğinden beri fotoğraflara karşı aşırı bir ilgi duyduğunu kaydetti. Emekli olduktan sonra vaktinin büyük çoğunluğunu fotoğraf çekmeye ve arşiv yapmaya ayırdığını beyan eden Üttü, emekli olduktan sonra bu iş için 200 bin YTL"ye yakın harcama yaptığını belirtti. Yaptığı işten zevk aldığını ve bu yüzden harcadığı paranın gözüne görünmediğine değinen Üttü, “Fotoğraf çekmek benim için hayatın bir parçası. Ama ben özellikle devlet büyüklerimizin ve siyasilerin fotoğrafını çekiyorum. Bazen çektiğim fotoğrafları çerçeveletip onlara da gönderiyorum. Kimisi bana ulaşıp teşekkür ediyor, kimi si ise hiç aramıyor. Fotoğraflarını çektiğimim eski Cumhurbaşkanımız Aydın"ı ziyaret ettiği zaman beni çağırıp sohbet etmişti. Bu beni çok duygulandırdı. Bugüne kadar tanıdığım devlet büyükleri arasında Valimiz Mustafa Malay"ın ayrı bir yeri var. Herli valimiz birisi gerekiyor. Beni gördüğü yerde sohbet eder ve ziyaretime gelir. Ama hasta yatağımda beni ziyaret etmesi beni çok mutlu etti ve moralimi yükseltti. Ona söz verdim. En kısa sürede iyileşip kendisiyle birlikte fotoğraflarımı arşivlediğimi işyerime gideceğiz” diye konuştu.
Malay"ın kendisine hediye ettiği çiçekleri alırken gözyaşlarına hakim olamayan Özer Üttü, yıllar sonra ilk kez fotoğraf makinesinin önüne geçerek, Vali Malay ve gazeteci dostlarıyla birlikte poz verdi. 50 yıllık fotoğraf sanatçısı Özer Üttü"nün bugüne kadar fotoğrafını çektiği tanınmış simaların arasında; 9, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski başbakanlardan merhum Adnan Menderes, Bülent Ecevit ve Tansu Çiller, eski devlet bakanlarından İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Hüsamettin Cindoruk, CHP genel Başkanı Deniz Baykal, sanat dünyasından Müzeyyen Senar, Seda Sayan, Aydın ve Adana illerinde görev yapan valiler ve belediye başkanları gibi renkli isimler yer alıyor.