Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) BECERİ'10 projesi kapsamında, gönderilen ödenekle kursların görüleceği Aydın Endüstri Meslek Lisesi'nin tüm bilgisayarlarının değiştirilmesine tepki gösterdi.
Aydın İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun Ocak ayı toplantısı, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un başkanlığında, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcileri ve sendika temsilcilerinin katılımıyla Aydın Valiliği'nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan İŞ- KUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu'nun kuruluşu, yapısı ve işleyişi ile UMEM BECERİ'10 isimli proje hakkında bilgiler aktardı.
UMEM BECERİ'10 projesi kapsamında Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde elektrik- elektronik teknolojisi, bilişim teknolojisi ve inşaat teknolojisi alanlarında 16 kurs açılacağını ifade eden Alıcı, toplam 320 kursiyere eğitim verilmesi hedeflendiğini söyledi.
Alıcı, proje süresinin 5 yıl olduğunu ve toplam 868 bin TL ödeneğin bulunduğunu aktararak, şu ana kadar makine ve donanım alanlarında 367 bin 552 TL kullanıldığını ve alımların devam ettiğini bildirdi.
Vali Coş, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Sami Yavuz'dan 367 bin TL ile alınan ekipmanlarla ilgili bilgi aldı.
Daha sonra ekipman listesinin inceleyen Coş, okula 100 adet yeni bilgisayarın 176 bin TL ödenerek alınmış olduğunu görünce, Müdür Sami Yavuz'a tepki gösterdi.
Coş şöyle konuştu:
''Gelen paralarla, bilgisayarları yenileme alışkanlığından kurtulalım. İyi kötü okullarımızda bir alt yapımız var. Bilgisayarlar 3-5 sene daha çalışır. Niye hemen değiştiriyorsunuz? Kıt kaynakların, verimli kullanılması lazım. Alakasız yerlere kullanılmaması lazım. Sadece bilgisayar donamını için 176 bin TL ödenmiş. Yazılımlarla ilgili bir şey yok. Ödenek varsa onun hemen harcanması mı lazım? Ödenek, ihtiyaç varsa harcanır.''