Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Anayasa değişikliğini ön gören referandum için oyunu Yahya Kemal beyatlı İlköğretim Okulu"nda eşi Aylin Coş ile birlikte kullandı.
Öğlen saatlerinde Aydın Vali Konağı"nın yanında bulunan Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu"na eşi Aylin Coş ile birlikte gelen Vali Hüseyin Avni Coş, kayıtlı olduğu 1042 numaralı sandıkta oyunu kullandı. Sandık kurulundaki görevlilerle oy vermeden önce tek tek tokalaşan Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, oy verme işleminin ardından görevlilere iyi dileklerini sunarak salondan ayrıldı. Aydın"da saat 14.20 itibariyle vatandaşların yaklaşık yüzde 80"nine yakının oyunu kullandığı öğrenildi.
Okul çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Vali Coş, şu an itibariyle il genelinde herhangi bir olumsuzluk olmadığını ve vatandaşların vatandaşlık görevini yerine getirmek üzere sandık başına gittiğini belirten Vali Coş, “Sabah 07.30 itibaren sayın Komutan ve Emniyet Müdürümüz ile dolaştık. Şu an itibariyle herhangi bir sıkıntı sorun yok. Vatandaşlarımız da görevlerini yerine getiriyor. Özgürce oylarını kullanıp iradesinin belirtiyor. Zaten güvenlik görevlilerimiz de daha önceden ve bugün de her türlü güvenlik tedbirini almış durumda” dedi.
“YAKALAMA EMRİ OLANLAR ÖNCE OYUNU KULLANIYOR, SONRA GÖZALTINA ALINIYOR”
Daha önceden yakalama kararı çıkmış kişilerin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını belirten Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, bu işlem sırasında da vatandaşın önce vatandaşlık hakkı olan oyunu kullanması hususunun dikkat edildiğini belirtti. Her saat değişmekle birlikte öğlen saatlerine kadar yaklaşık 70 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, “Hakkında yakalama kararı verilmiş kişiler oy kullandıktan sonra yakalanıyor. Aydın, adına yakışır bir şekilde huzurlu bir ortamda, vatandaşlar görevini yerine getirecekti. Gözaltına alınan kişilerin çoğunlu basit konulardan, örneğin belediyeye veya değişik kamu kurumlarına olan küçük miktardaki borçlarını ödemediğinden, 2-3 kiş de ciddi suçları bulunan kişiler olabilir” dedi.
Vali Coş, gazetecilerin sorularını cevapladıktan sonra oy kullandığı okuldan ayrıldı.