Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, ''Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız'' dedi.
Vali Coş, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Cumhuriyet'in sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesi olduğunu ifade etti.
Vali Coş, şunları kaydetti:
''Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış noktası olan Cumhuriyetin ilanını, ilk günkü gibi büyük bir coşku ile kutluyoruz. Ne mutlu ki, 87 yıl önce büyük önder Atatürk'ün önümüze koyduğu 'muasır medeniyetler seviyesine ulaşma' hedefinde büyük mesafeler aldık. Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz, ülkemizi, Aydınımızı çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır.
Bu tarihi gün dolayısıyla, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın, dökülen kanlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan, vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizin hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunuyor, tüm Aydınlı hemşehrilerimin Cumhuriyet bayramlarını en içten dileklerimle tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.''