Aydın"a yeni yapılacak bin yataklı hastanenin tamamlanmasıyla boşalacak Atatürk Devlet Hastanesinin, bünyesinde 5 adet yeni fakülte açılacak olan ADÜ"ye devredileceğini açıklayan Vali Coş, hastane üzerinden kimsenin rant sağlamasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Aydın"da uzun süreden beri çeşitli dedikodulara neden olan Atatürk Devlet Hastanesi"nin yerine özel bir hastane yapılacağı iddiaları Vali Hüseyin Avni Coş"un açıklamalarıyla son buldu. Aydın"da yeri belirlenen ve önümüzdeki günlerde inşaatı başlanacak olan bin yatak kapasiteli bölge hastanesinin faaliyete geçmesiyle boşalacak Atatürk Devlet Hastanesinin özel bir hastaneye dönüşeceği yolundaki iddiaları yalanlayan Vali Hüseyin Avni Coş, hastanenin Adanan Menderes Üniversitesi"ne (ADÜ) devredileceğini belirtti. Hiçbir kamu malına hiçbir kimse için rant kapısı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini kaydeden Vali Coş, “Adnan Menderes Üniversitesi bünyesinde yeni açılacak olan fakülteler var. Biz bu fakültelerin açılması için her şeyi seferber ediyoruz. Ve bu doğrultuda Atatürk Devlet Hastanesi de boşaltıldıktan sonra yeni açılacak fakülteler için üniversiteye devredilecek. Öle birilerinin dediği gibi hastanenin yerine özel hastane gelmeyecek. Kamu malına hiç kimseye rant kapısı haline getirtmeyiz” dedi.

5 TANE YENİ FAKÜLTE AÇILACAK
Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da, İl Genel Meclisi toplantısında üniversite bünyesinde yeni açılacak fakülteler hakkında bilgi verdi. 5 yeni fakülte ve bir meslek yüksek okulu için Bakanlar Kurulu kararı beklediklerini ifade eden Rektör Boylu, “Aydınlıların son dönemde üniversitemize vermiş olduğu destek nedeniyle biz biranda 5 fakülte ve bir meslek yüksek okulu için çalışma başlattık. Bu doğrultuda biz fakültelerin ve meslek yüksek okulunun format ve programını hazırlayıp YÖK"e gönderdik. Ve şuanda talebimizin Milli Eğitim Bakanlığında incelemede olduğunu öğrendik. Bakanlar kurulundan karar çıktığı takdirde Aydın"da Ekonomi Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi Söke"de İşletme Fakültesi, Nazilli"de İletişim Fakültesi ve Nazilli Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu açılacak. Ayrı yeten Ulaştırma Fakültesinin de format ve program çalışmaları tamamlandı. Bu fakülte içinde YÖK"e rapor sunmayı hazırlanıyoruz” şeklinde konuştu.
Bu arada, Bakanlar Kurulundan yeni açılacak fakültelerin onayı çıktığı takdirde Atatürk Devlet Hastanesi"nin de Diş Hekimliği Fakültesi olacağı öğrenildi.