Vali Kerem Al, Sultanhisar ilçesindeki Nysa Antik Kenti ile Karacasu ilçesindeki Afrodisias Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu. Vali Al, incelemeleri sırasında Aydın İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel ile Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka eşlik etti.

Vali Kerem Al, Nysa Antik Kenti içinde yer alan tiyatro, agora, kütüphane, cadde, gymnasium ve bazilika alanlarını gezdi. Vali Al; Nysa kazı çalışmalarını yürüten Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar Hakan Öztaner'den bilgi aldı.

Aydın’ın barındırdığı kültürel miras bakımından dünyada eşine az rastlanır bir hazineye sahip olduğuna işaret eden Vali Al, “Bölgemizde muhteşem bir kültürel miras var. Bu muhteşem bir kültürel mirasımızı korumalı ve gelecek kuşaklara aktarmalıyız. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan bu kültürel miraslarımızı gün ışığına çıkarmakta geçikmişiz. Çalışmalara bakıldığında yılda iki ay ile sınırlı kalmış. Daha çok üniversitelerin tatil olduğu dönemlerle sınırlı kalmıştır. Bu çalışmaları daha geniş ve yıl içine yayarak devam etmemesi için uğraşacağız. Amacımız ve dileğimiz bu kültürel mirasların gün ışığına çıkarılması ve tanıtımının yapılmasıdır” dedi.

Nysa’nın ardından Karacasu’daki Afrodisias Antik Kenti'ni de ziyaret eden Vali Kerem Al, burada da kazı heyeti Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Esen Öğüş'ten kazıların son durumu hakkında bilgi aldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png