Aydın Valisi Kerem Al, sahil kesimlerindeki çarpık yapılaşma ve betonlaşmanın turizm potansiyelini tehdit ettiğini söyledi. Vali Al, Aydın için ilk gözleminin turizm kenti olan Aydın’ın sahil kesimlerinde yaşanan çarpık yapılaşma ve betonlaşma olduğunu bunun içinde imar planlamasının acil olarak gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, ““Aydınımızın sahil kesimleri olan Kuşadası ve Didim ilçelerimizde çarpık yapılaşma ve betonlaşma yoğunluğu turizm potansiyelini ciddi anlamda tehdit etmekte. Bu yaşanabilir çevreye de aynı zamanda bir tehdittir. Bu bölgelerimizde uzun vadeli imar planlamasına ihtiyaç vardır. Doğal ve kültürel varlıklar ile sahiller yeterince korunmamış. Kıyılarımız ve denizimiz konusunda yeterli hassasiyet bugüne kadar gösterilmemiş. Çevre kirliliği turizm açısından önemli bir sorundur” diye konuştu.

Aydın’da stratejik akıl ortaklığını geliştirme gayreti içerisinde olduklarının da altını çizen Vali Al, tüm sivil toplum örgütlerine çağrıda bulundu. Vali Al, “Toplumun tüm kesitlerinin desteğini talep edeceğiz. Kahramanlar çağında yaşamıyoruz. Elimizde de bir sihirli değnek yok. Çağımız dünyadaki gelişmeleri takip eden ve bu gelişmelere adapte olabilen anlayışların egemen olduğu bir çağdır. Dolayısıyla ilimizdeki tüm paydaşlar arasında işbirliğini destekleyeceğiz ve geliştireceğiz. Gelin Aydın’ın geleceğini hep birlikte planlayalım ve gerekli adımları birlikte atalım” şeklinde konuştu.

KUŞADASI VE DİDİM VİTRİN OLMALI

Aydın’ın Türkiye’de ve dünyada öne çıkabilecek zenginliklere sahip olduğunu ancak bunu değerlendiremediğini de dile getiren Vali Al, sözlerini şöyle tamamladı: “Kuşadası ve Didim turizm açısından ülkemizin vitrini olmalı. Öte yandan Aydın binlerce yıl değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış 21 antik kente sahip bir il. Gerçekleştireceğimiz yatırımlarla Aydın’ın adını tüm dünyaya duyurmalıyız. Turizmi 12 aya yaymak adına, turizmin çeşitlendirilmesi için de çeşitli projelere daha önceden imza atılmış. Bu projelere biran önce start vereceğiz. Hedefimiz ilimizi sadece Türkiye’de değil, dünyada en önde gelen turizmin her çeşitliliğinin yaşanabildiği barınma ve ulaşım sorunlarının olmadığı kentlerinden birisi haline getirmek olmalı” dedi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png