Vali Kerem Al’a incelemeleri sırasında Germencik Kaymakamı Resul Çelik, Özel İdare Genel Sekreteri H.İbrahim Aktemur, İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka eşlik etti.

Kazı çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Kerem Al, yaptığı açıklamada, “Yapılan çalışmalardan memnunuz. Dileğimiz Tarihi Kültürel mirasımızın bir an önce gün ışığına çıkması ve bunun tanıtımının yapılmasıdır” dedi.

Kuşadası Kadı Kalesinde çalışma yapan Ege Üniversitesinden Yrd.Doç.Dr.Emine Tok da, “Kuşadası Kadı Kalesinde 12 yıldan beri süren çalışmalar devam ediyor. Çalışmalarımızı Ağustos ayına kadar sürdüreceğiz. Bir yandan Restorasyon çalışmalarımızı sürdürürken diğer yandan temizlik çalışmalarımız sürüyor. Kazılarımız 2001 yılında başladı. Aydın Müzesi organize etti. Çalışmalarımız gelen ödeneklere bağlı olduğu için fazla ilerlemiyor. Ama biz yinede iki alanda çalışmalarımızı başlattık. Birisi sur dışında hem toprağın temizlenmesi hemde sur’un Restorasyonunun yapılması. Birde kale içindeki Mekan dağılımını anlamak amacıyla kalenin sağından çalışmalarımızı başlattık. 2005 yılından itibaren de bu anıtsal kiliseyle karşılaştık. Kilisenin boyutları o kadar büyük ki buna önem vererek çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Bu yılki çalışmalarımızın ağırlığı kilise ve çevresindeki mekan dağılımında oldu. Şimdilik buraya alt yapı diyoruz. Ama zamanla belkide Kılıpte demeye başlayacağız” dedi.

Magnesia Kazı Çalışmaları Başkanı Prof.Dr.Orhan Bingöl ise, “27 yıldan beri burada çalışıyoruz. Toprak altındaki değerli Tarihi Eserlerimizi çıkarmaya çalışıyoruz. Çalışabildiğim sürece bu alanda çalışmalarımı sürdüreceğim. Yeterince ödenek geldiği takdirde biz buradaki çalışmalarımızı daha da hızlandırıp daha güzel eserleri gün ışığına çıkarıp sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png