Her yıl 10 -16 Mayıs tarihleri arası kutlanan Engelliler Haftası, Aydın’da da bu yılda çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Valilik önünde Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan etkinlikte; daha sonra bir grup engelli Vali Kerem Al’ı makamında ziyaret etti.
Ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Gönül Durulan’ın başkanlığında Atatürk İlköğretim ve İş Okulu, Hacı Hüseyin Aslan Eğitim Uygulama Okulu, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Bağımlı OÇEM, Atça Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Pamukören Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Vali Kerem Al’a, engelli ğrenciler kendilerinin yaptığı tablo ve vazoyu takdim ettil Özürlü öğrencilerle yakından ilgilenen Vali Al, çeşitli hediyeler verdi ve sevinçlerine ortak oldu.
Vali Kerem Al, son yıllarda özürlüler, engelliler alanında devrim niteliğinde bir takım düzenlemelerin yapıldığına işaret ederek, “Artık engellilerimizi, özürlülerimizi bir kenarda bir kıyıda toplum dışında tutmuyoruz. Birçok kurumumuz oluştu. Zaman zaman geziyoruz. Bir takım güzellikleri hep beraber yaşıyoruz. Sadece barındırma değil işe alma kapsamında da çok güzel gelişmeler oldu” dedi.
Toplumda engellileri hayata katma adına önemli gelişmelerin yaşandığını belirten Vali Al, “Dilerim ki Engelliler Haftası dolayısıyla toplumun duyarlılığı artar. Kamu bu konuda daha duyarlı özle sektörün de özellikle iş konusunda daha duyarlı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Kamunun şu an özellikle iş edindirme konusunda özel sektörden daha duyarlı olduğunu vurgulayan Vali Al, şunları söyledi: “Son yıllarda devrim niteliğinde gelişmeler olsa da bunlar yeterli değil. Yapılacak çok şey var. Eskiden engelliler toplum dışında tutuluyordu. Ayıplı bir şey gibi görülüyordu. Bir takım kaygılarla aileleri tarafından bu insanlarımız dışarıya çıkarılmıyordu. Şimdi bunlar aşıldı”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg