Aydın merkez Eğrikavak köyünde 4.’sü düzenlenen Geleneksel Kestane Festivali coşkulu geçti. Festivale Vali Kerem Al, AK Parti önceki dönem milletvekili Ahmet Rıza Acar, İl Genel Meclisi üyesi İsmail Hakkı Eser, Aydın Ziraat Odası Başkanı ve Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, İl Genel Meclisi Üyeleri, Muhtarlar, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festival kapsamında düzenlenen pehlivan güreşleri açık havada gerçekleştirilirken, köy muhtarlığı tarafından yaptırılan düğün salonunun açılışı da yapıldı.
Festival açılış konuşmasını yapan Eğrikavak Köyü Muhtarı İlyas Yüksel, “Köyümüzün geçim kaynağı olan kestaneyi yurdun dört bir yanına ve dünyaya tanıtmak amacıyla festival düzenliyoruz. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Vali Kerem Al da, Türkiye’deki kestane üretiminin merkezinin Aydın olduğuna vurgu yaparak, “Bu tip festivaller ürünlerin tanıtımı için iyi bir fırsattır. Kestanemizin tanıtımı için hepimiz gayret göstermeliyiz” diye konuştu.
Vali Kerem Al, konuşmasından sonra beraberinde Ahmet Rıza Acar ve Köy Muhtarı İlyas Yüksel’le kurdeleyi keserek düğün salonunun açılışını yaptı. Festival kapsamında köy yararına düzenlenen güreşler ise oldukça renkli geçti. Pehlivanlar güreşlerini açık havada gerçekleştirirken, gruplarında dereceye giren pehlivanlar ödüllendirildi. Kestane üreticileri arasında yapılan yarışmalarda dereceye girenlere de başarı belgesi, altın ve gübre hediye edildi.
Kestane Festivalinin ardından Kuyucak’ın Kurtuluş beldesinde düzenlenen deve güreşlerine katılan Vali Kerem Al, bir süre deve güreşlerini seyretti. Vali kerem Al’a Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, Başaran, Dalama, Horsunlu Belediye Başkanları ve İl Genel Meclisi üyeleri eşlik etti.