Aydın’da geçtiğimiz ay göreve başlayan Vali Kerem Al’a Baraj ve Hes hakkında bilgi veren DSİ 21.Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, 10.10.2010 tarihinde yöre halkımızın yoğun katılımıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen törenle su tutmaya başlayan Çine Adnan menderes Barajı’nda şu an itibariyle 82 milyon m³ su bulunduğunu söyledi.
Aydınlıların 141 yıllık hayali ve özlemi olan Çine Adnan Menderes Barajı’nın enerji,sulama ve taşkın koruma amaçlı yapıldığını belirten Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, önceki yıllarda sık sık taşkınlarla gündeme gelen Aydın Ovasında baraj sayesinde taşkınların önünün kesildiğini ifade etti.
Silindirle sıkıştırılmış beton teknolojisine göre yapılan baraj, gövde yüksekliği itibariyle Avrupa’nın en yüksek barajı özelliğini taşıdığını vurgulayan Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz’in bilgilendirmesinden sonra yetkili teknik personelden brifing alan Vali Kerem Al’a Çine Kaymakamı Celaleddin Cantürk ve firma yetkilileri de eşlik etti.
Vali Kerem Al, memnuniyetini dile getirirken Çine Adnan Menderes Barajının yapım sürecinde tüm emeği geçenlere teşekkür etti ve barajın ülkemize ve yöre halkına hayırlı olması temennilerinde bulundu.