Yaklaşık 4 ay önce Devlet Hava Meydanları Adana İşletme Müdürlüğü, Ulaştırma Bakanlığı’na yazı yazarak, aralarında yeni yapılmakta olan Adana Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının da bulunduğu çok sayıda binanın, Şakirpaşa Havaalanı’ndaki uçakların iniş ve kalkış güzergahında olduğunu bildirdi. Bu durumun uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğunu belirten Devlet Hava Meydanları Adana İşletme Müdürlüğü’nün uyarısını yerinde gören Ulaştırma Bakanlığı, binaların bulunduğu Seyhan İlçe Belediyesi’ne uyarı yazısı gönderdi. 
 
BELEDİYE YIKIM KARARI ALDI 
Belediye yetkililerinin yaklaşık 2 ay önce yaptığı incelemede, binanın deniz seviyesine göre yüksekliğinin 80 metre olduğu, ancak binaya ait parselin havaalanının pist başına yaklaşık 1793 metre mesafede bulunduğu tespit edildi. Emniyet Müdürlüğü binasındaki yapılaşmanın çatı, baca ve anten olarak, deniz seviyesinden yüksekliğinin azami 54 metre olabileceğini belirleyen belediye yetkilileri, uçuş güvenliğini tehlikeye soktuğu gerekçesiyle 14 katlı binanın 6 katının yıkılmasını isteyerek inşaatı mühürledi. 
 
VALİ KENDİNDEN ŞİKAYETÇİ 
Son kararnameyle birlikte merkeze alınan Adana Valisi İlhan Atış, veda ziyaretinde bulunduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde (ÇGC), Emniyet Müdürlüğü binasıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Bina yapılırken herşeyin yasalara uygun olduğunu söyleyen Vali Atış, şöyle konuştu: 
 
"Emniyet Müdürlüğü binası yapılırken bütün işlemler Seyhan Belediyesi tarafından yasaya uygun olarak yapılmıştır. Ama o bölgede bina yapılırken, zeminden değil, denizden kot alınması gerektiği zorunluluğu ortaya çıkınca, binamızda fazla katlar oluştuğu ilgili kurum tarafından belirtildi. Valilik olarak gereken inceleme yapıldı. Bu binayı yıkma yetkisi belediyede olduğu gibi valilikte de var. Ben 5 ay içinde binanın yıkılması için Adana Valiliği’ne yazı yazdım. Binayla ilgili yapılan işlemin doğru olduğunu, valiliğin yazısının yanlış olduğunu belirterek İdare Mahkemesi’ne dava açtık. Ama bu, vecibeyi yerine getirmek içindi. Ulaştırma Bakanı ile görüştük. İlgili kurumlarla görüşmeler yapıldı. Milletvekilleri görüşüyor. Umarım, havaalanındaki pist 500 metre uzatılacak. Böylece hem Emniyet Müdürlüğü binası hem o bölgedeki mühürlenen binaların tekrar faaliyete geçmesi sağlanacak." 
 
VALİ ATIŞ’A PLAKET 
Görev yaptığı süre içerisinde gazetecilerin kendisine büyük destek verdiğini de kaydeden Vali Atış, "Adana’da 4.5 sene görev yapan bir memurum. Tayinim de kimsenin olumsuz veya olumlu bir katkısı yoktur. Memur gelir ve gider. Bunda herhangi bir niyet aramamak gerekir. Adanalıları gerçekten çok sevdim. Bundan sonra İstanbul’a yerleşeceğim" dedi. 
 
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir ise, "Görev yaptığınız dönemde bizlere çok yakın ilgi gösterip destek verdiniz. Size teşekkür ederiz" diye konuştu. Esendemir, ziyaret sırasında Vali Atış’a teşekkür plaketi verdi. (DHA)