Trabzonspor önünde 90+6. dakikada kullandığı serbest vuruşla golü bulan ve beraberliği sağlayan isim olan Mathieu Valbuena, Milliyet'e konuştu.

Fransız yıldıza son saniyedeki golle alakalı, "Orta mı yaptın yoksa doğrudan kaleye mi vurdun?" sorumuza, "Tamamen golü düşündüm" cevabını verdi. Tecrübeli futbolcunun serbest vuruşta yaptığı ortanın gittiği yer dikkat çekti. Valbuena'nın topu gönderdiği yer sayesinde direkt gol olmasa bile tek dokunuşla bir arkadaşı da ağları havalandıracaktı. 34 yaşındaki yıldızın duran toplardaki tecrübesi ve kalitesi de biliniyordu. Önceki maçlarda da buna benzer noktalardan sonuç alınmıştı. Maçın 55. dakikasında oyuna giren Valbuena'nın bu bölümde oyuna dahil olması da belli bir taktik plan çerçevesindeydi.

Ersun Yanal maçı iki bölüme ayırdı. Trabzonspor'un etkili kanat oyuncularının Valbuena karşısında zorlanacağını bilen Yanal, fiziksel olarak da diri olması için maçın son bölümlerini uygun gördü. Bu nedenle maça Ayew ile başlandı. Savunma tarafında Ganalı yıldızı düşünen tecrübeli teknik adam, işler kötü gittiği anda Valbuena'yı almayı düşündü.

(Milliyet)