Aydın'daki “Vakıflar Haftası” etkinlikleri kapsamında kurumda 20 yılını dolduran personeller ve vakıf mallarına sahip çıkan çiftçiler ödüllendirildi. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restore edilen Nasuh Paşa Külliyesi'nde gerçekleşen ödül törenine Vali Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, İl genel Meclisi Başkanı İsmail Hakkı Eser, İl Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda bölgedeki vakıf yatırımları hakkında bilgiler veren Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk; geçen dönemde Aydın, Muğla ve Denizli ilerini kapsayan sorumluluk alanlarında 150 milyon YTL'lik yatırım yapıldığını söyledi. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün eğitim, sağlık, turizm, tarım ve spor alanlarında yatırımlar yaptığını belirten Öztürk, önümüzdeki dönemde de yatırımların devam edeceğini açıkladı. Aydın'daki önem verdikleri yatırımların başında modern sera projesinin geldiğini belirten Öztürk, “Turizm alanında Güllük, Bodrum ve Fethiye'de önemli bir projeyi tamamladık. Bitirilen apart oteller kiraya verilme aşamasına geldi. Gene Güllük'te yakın zamanda 5 milyar dolarlık bir yatırımı hayata geçireceğiz. Fethiye'de bir özel hastane yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu yatırımlarımızla bölgemizde 5 bin kişiyi istihdam ettik. Yeni projeler ile birlikte sorumluluk bölgemizde ağlayan vakıf eserinin kalmaması için mücadelemizi sürdürüyoruz. Osmanlı döneminde zirveye ulaşan vakıf yatırımlarını, gece gündüz demeden çalışarak aynı seviyelere taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Vakıfların gittiği her yere huzur ve güzellikleri taşıdığına değinen Vali Mustafa Malay da; tarih ve medeniyetler merkezi olan Aydın'da birçok vakıf eseri bulunduğuna işaret etti. Vakıf mallarının miras değil emanet olduğuna dikkat çeken Malay, yardım yapmanın İslamiyet inancının esaslarından bir tanesi olduğunu hatırlattı. Zekat ve sadaka gibi yardımlarla toplumda kaynaşmanın sağlandığını savunan Malay, “Osmanlı'dan beri vakıflar geleneği bizde devam ediyor. Vakıf; zenginlere ait malların toplum menfaati için kullanılması anlamına geliyor. Bu konuda bizi üzen bazı durumlar var. Bazı yerlerde vakıf malları tutanın elinde kalmış. Kiralayanlara rant kapısı oluşturmuş. Ama vakıfların asıl amacı bu değil, zenginin malıyla fakirlere yardım edilmesidir. Bu malları bağışlayanlar, mallarının iyi yerlerde kullanıldığı görünce mutlu oluyorlar. Bunun için vakıf mallarını elimizden geldiğince koruma ve kollamaya gayret etmeliyiz. Bize düşen bu eserleri korumak, halkın hizmetine sunmak ve sayılarının artmasını sağlamaktır” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından törende; Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nde 20 yıldır görev yapan personeller ile kurumun kiracısı olan çiftçilerden vakıf mallarını koruyan ve çevresini güzelleştirmek için çalışma yapanlara Vali Mustafa Malay ve AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem tarafından ödül ve plaketleri verildi.