Jeotermal enerji kaynakları bakımından Türkiye'nin en zengin illeri arasında yer alan Aydın'da, yıllardır konuşulmakta olan organize seracılık faaliyetleriyle yeni bir yatırıma Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü imza attı. Mülkiyeti vakıflara ait olan Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Salavatlı Beldesi'ndeki araziye yapılacak olan modern sera işletmesinin temeli törenle atıldı. Salavatlı Beldesi Karaçomak Mevkiinde düzenlenen törene Aydın Valisi Mustafa Malay, Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk, sera işletmeciliğini alan Sel Grup Proje Sorumlusu Bilgin Oğuz ve davetliler katıldı.
Törende konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk, Osmanlı döneminden itibaren vakıfların çeşitli bir çok alanda yatırımlar yaptığını söyledi. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün de eğitim, sağlık, spor, turizm ve tarım gibi çeşitli alanlarda yatırımları bulunduğunu belirten Öztürk, “Vakıflar Bölge Müdürlüğü olarak tarım alanındaki yatırımlarımızı da son derece önemsiyoruz. Bugüne kadar sorumluluk alanımızdaki Aydın, Muğla ve Denizli illerinde birçok tarım projesine imza attık. Aydın Valiliğimizin başlattığı ağaçlandırma seferberliği kapsamında geçen yıl bin dönümlük bir vakıf arazisine 25 bin adet zeytin fidanı diktik. Bu yıl bin dönümlük bir araziyi daha programa aldık ve buraya da kısa süre içinde zeytin fidanları dikeceğiz. Bugün vakıf yatırımı olan arazilerde yaklaşık 5 bin kişi işçi olarak çalışıyor. Amacımız proje ve istihdam edilen işçi sayısını artırmaktır. Bizim son dönemde Aydın'da en önem verdiğimiz yatırımımız, Sultanhisar'a bağlı Salavatlı Beldesi'nde bulunan vakıf arazisine kurulacak olan modern sera projesiydi. Bu yatırım için bugün ilk adımı atmış olmak, bizi çok mutlu ediyor” dedi.
Son yıllarda Aydın'da organize seracılık bölgeleri kurulması çalışmalarının sürekli olarak gündemde tutulduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, Sultanhisar ilçesiyle birlikte Aydın'ın pek çok bölgesinde jeotermal kaynakların bulunduğunu hatırlattı. Sürekli olarak ilde organize seracılık bölgelerinin kurulması için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Malay, “Aydın, Türkiye'nin en verimli topraklarına sahip bir tarım kentidir. Ben Aydın'ın geleceğinin tarımsal sanayinin gelişmesiyle sağlanabileceği düşüncemi sürekli olarak ifade ediyorum. Daha önceden de Sultanhisar'da modern seraların kurulması için çalışmalara başlamıştı. Ancak bugüne kadar böylesine büyük bir yatırıma başlanamamıştı. Bu konuda da bir ilke imza atarak modern bir seranın kurulmasına vesile olan Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerini kutluyorum. Vakıflar başta eğitim olmak üzere birçok alanda insanların yardımına koşuyor. Bu hizmetlerin devam edebilmesi için; ecdatlarımızın bizlere emanet ettiği bu yapıları ayakta tutmalı ve sayılarının artmasını sağlamalıyız” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından modern sera tesisisin temeli Vali Mustafa Malay, Vakıflar Bölge Müdürü Seyfulah Öztürk ve Proje Sorumlusu Bilgin Oğuz tarafından atıldı. Sel Grup tarafından işletilecek olan modern sera tesisinin, 75 bin metre kare kapalı alan sahip olacağı belirtildi. Eurep Gap prensipleri ve topraksız tarım yöntemlerinin kullanılacağı tesislerde yılda 3 bin ton domates üretileceği ve işletmede 100 kişinin sürekli olarak istihdam edileceği öğrenildi.