Vakıflar Haftası Aydın'da çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Sabah saatlerinde başlaya etkinlikler kapsamında Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü personeli, Vali Mustafa Malay'ı ziyaret etti. Valilik Makamı'nda gerçekleşen ziyarete Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk ile müdürlük personelleri katıldı.
Ziyarette konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Seyfullah Öztürk, ülkenin en büyük vakfının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olduğuna söyledi. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün devam eden yatırımları bakımından İstanbul'dan önde olduğunu açıklayan Öztürk; Aydın, Muğla ve Denizli illerinde 2003-2008 yılları arasında 80 vakıf eserinin vatandaşların hizmetine sunulduğunu ifade etti. Bazı yatırımların kurulda görüşülmekte olduğunu belirten Öztürk, “Eğer bu projelerde kuruldan geçseydi, eserlerimizin tamamı bitirilmiş olacaktı. 'Ağlayan eserimiz kalmayacak' sloganıyla başlattığımız çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Aydın'da Nasuh Paşa Külliyesi'ndeki çalışmalar sona erdi. Buradaki tarihi hamam, Zincirli Han ile Cihanoğlu, Ramazan Paşa ve Hasan Efendi camilerinin etrafındaki kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Bu işlemler sona erdiğinde en kısa zamanda bu eserlerimizi de ortaya çıkaracağız. Bizim Aydın'da en önem verdiğimiz yatırımımız, Sultanhisar'a bağlı Salavatlı Beldesi'nde bulunan vakıf arazisine kurulacak olan sera projesidir. Vakıflar olarak tarım alanında da bunun gibi önemli yatırımlarımız var. Geçtiğimiz yıl içinde bin dönüm araziye 25 bin adet zeytin fidanı diktik. Bu yıl bin dönümlük bir araziyi daha programa aldık” dedi.
Vakıflar sayesinde insanlara verilen değerin ortaya çıktığına değinen Vali Mustafa Malay da, hayırsever vatandaşların yaptığı yardımların doğru yerlere ulaşması için vakıfların kurulduğuna dikkat çekti. Bir çok bölgede vakıf mallarının ayaklar altında olduğunun altını çizen Malay son dönemde Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün girişimleriyle birçok vakıf eserinin halkın hizmetine sunulduğunu hatırlattı. Her insanın hayır yapmayı istediğine işaret eden Malay, “Huzurlu ve mutlu olmanın yegane yolu düşkünlere ve fakirlere yardım etmektir. Bunu yapan kişiler huzurlu olur. Yardım yapmak için derneklerde kuruluyor. Nacak bazen bu derneklerin amaçlarından saptıklarını görüyoruz. Ama vakıflar öyle değil. Durumu müsait olan hayırseverlerin vakıflara bıraktığı mallar, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Vakıflar başta eğitim olmak üzere birçok alanda insanların yardımına koşuyor. Osmanlı Dönemi'nde vakıflara büyük önem verildi. Cumhuriyetten sonra da bu durum aynen devam etti. Aydın'da da bu hizmetlerin başarılı bir şekilde yürütülmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bu hizmetlerin devam edebilmesi için; ecdatlarımızın bizlere emanet ettiği bu yapıları, kamu kuruluşları, özel sektör temsilcileri ve şahısların işbirliğiyle ayakta tutmalıyız. Toplum olarak vakıf eserlerinin daha faydalı hale getirilmesini amaç haline getirmeliyiz" diye konuştu.