Açılış törenine katılan Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Feyzi Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar ülke genelinde 100 civarında şube açarak, şube sayılarını 484'e çıkarmayı planladıklarını bildirdi.

Yeni açılan şubelerle birlikte bin civarında personeli de istihdam edeceklerini ifade eden Özcan, şu bilgileri verdi:

''Şu an 8 bin 700 civarında çalışanımız var. Yeni açılacak şubelere paralel olarak bin personel daha istihdam edeceğiz ve çalışan sayımız 10 bine yaklaşacak. İlk etapta alacağımız 300 personel için başvurular tamamlandı, mülakatlar sürüyor. Haziran ayında yine 300 kişi daha alacağız. Böylece şubelerin açılmasına paralel olarak yıl sonuna kadar bin kişiyi istihdam etmiş olacağız. Personel alımlarımızda KPSS puanlarına göre başvuruları kabul ediyor ve adaylara daha sonra mülakat yapıyoruz.''

Şube sayılarını artırıp, teknolojik yatırımlara ağırlık vereceklerini kaydeden Özcan, bireysel bankacılık hizmetleri ve KOBİ'lere yönelik çalışmaları hızlandıracaklarını bildirdi.

Uluslar arası piyasalardaki dalgalanmaların Türkiye'deki bankacılık sektörünü çok fazla olumsuz etkilemediğini de hatırlatan Özcan, şu an bankacılık sektörünün temkinli olarak gelişmeleri izlediğini, Ağustos ayından itibaren ılımlı hava yaşanmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

AA