Emniyetteki ifadesinde hakkındaki suçlamayı kabul ettiği öğrenilen Tuğçe Y.'nin ifadesinde “Babaannem beni erkek arkadaşımla parkta otururken görmüştü, bu nedenle onu öldürdüm." dediği öğrenildi.

İstanbul"da 9 Kasım 2006 yılında meydana gelen olayda Emine Sevim Pulut (62) evinde boğazı kesilmiş ve başına sert bir cisimle vurularak öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olayla ilgili ilk önce İl Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma yapıldı. Ancak olay daha sonra savcı tarafından soruşturulması için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne havale edildi. Cinayet Büro Amirliği ekipleri olayın failini ortaya çıkarmak için geniş çaplı operasyon başlattı. Polis yakın zamanda eve gidip gelen yabancı kişileri tek tek incelemeden geçirdi ancak bir sonuç çıkmayınca polis dikkatini Emine Sevim Pulut"un oğulları, eşi ve torunlarıyla birlikte oturduğu 5 katlı binada yaşayanlara çevirdi.

Cinayet Büro Amirliği dedektifleri evdekilerle yaptıkları konuşmalar sırasında Emine Sevim Pulut"un bir süre önce bir barda yaşanan cinayet olayıyla ilgili hapse giren oğlunun lisede okuyan kızı 19 yaşındaki Tuğçe Y."nin sorulara aşırı tepkiler verdiğini tespit etti. Bunun üzerine Tuğçe Y. takibe alındı. Polis soruşturması sırasında üniversiteyi kazanan Tuğçe Y. okumak için İstanbul"dan ayrıldı.

Tuğçe Y."nin ayrıca bir sene sonra Açık öğretim Fakültesi"ne kayıt yaptırarak iki okulu birden okumaya başladığı öğrenildi. Tuğçe Y."nin okul arkadaşlarına "Babaannemi hiç sevmezdim. Kim öldürmüşse iyi yapmış" şeklinde konuştuğunu öğrenen polis, operasyon için düğmeye bastı. Tuğçe Y. özel bir ekip tarafından Kırıkkale"de okulunda gözaltına aldı.

İSTANBUL"A GETİRİLDİ

Cinayet Büro Amirliği'nde sorgulanan Tuğçe Y. işlediği cinayeti itiraf etti. Tuğçe Y. "Babam cezaevine girdikten sonra üzerimdeki baskı artmıştı. Bir gün okuldan bir erkek arkadaşımla parkta otururken babaannem Emine Sevim Pulut beni gördü.” dedi.

Ailesinin bir erkekle görüldüğünü öğrenmesinden korkan Tuğçe Y. "Babaannemin yanına gidip bu konuyu konuşmak istedim. Ancak bana bağırmaya ve olanları herkese anlatacağını söyleyince kendimi kaybettim. Onu yere yıkıp başına keserle vurdum. Yere düşünce ellerimle boğdum. Sonra 1 kilometre ötede bulunan anneanneme gittim" dedi.

KESER BULUNAMADI

Polis, Tuğçe Y."nin olayda kullandığı keseri attığını söylediği Esenyurt"taki dere yatağında arama yaptı. Ancak bir süre önce sel olduğu belirlenen dere yatağında yapılan tüm aramalara rağmen olayda kullanılan keser bulunamadı.

Emniyet Müdürlüğü"ndeki işlemleri tamamlanan Tuğçe Y. adliyeye sevk edildi. Tüğçe Y."nin olay tarihinde yaşı küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanacağı öğrenildi./hürriyet