Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan P. çiftinin evinde, soba bacasına gizlenmiş halde bulunan cep telefonuna ait hafıza kartlarında yer alan görüntülerin öldürülen Y. tarafından çekildiği belirtildi. R.P. ifadesinde, eşini aldattığını kabul etti. Ancak cinayetle ilişkisi olmadığını ileri sürdü.

Söğütlü Köyü"nde oturan 3 çocuk babası S.Y. ailesine "Samsun"a gidiyorum" diyerek evden ayrıldı. Ancak akşam geri dönmeyince ailesi polise haber verdi. Kardeşi S.Y., ağabeyinin P."lerin evine gittiğini öğrenip, kendisini aradı. P. çifti önce inkar etti. Birkaç gün sonra ise R.P., Y."nin ailesini arayıp cinayeti anlattı. P. çifti tutuklanarak cezaevine konuldu ve Samsun 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde "planlayarak bir kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemi yargılanmaya başlandı.

BİRLİKTE ALKOL ALMIŞLAR

R.P., Samsun 2"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde yaptığı savunmasında S.Y."yi eşinin arkadaşı olması nedeniyle tanıdığını, 3 ay aşk yaşadıklarını ve bu yasak ilişkiden eşinin haberi olmadığını söyleyerek şunları anlattı:

“Olay günü S. bize geldi. Üçümüz alkol aldık. Sonra eşim alkolün etkisiyle uykuya dalınca S. benim yanıma geldi. Kocam gece yarısı ikimizi aynı yatakta görünce baltayla S."ye vurdu. Ben baltayı görünce şoka girdim. Eşim bana da tokat vurdu. Yasak aşk yaşadım ama cinayetle ilgim yok.”

AYNI YATAKTA GÖRÜNCE

İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan E.P. ise, olay akşamı birlikte otururken uykusunun geldiğini, diğer odadaki çocuklarının yanına gidip uyuduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Gece bir ara uyandım. Oturma odasına girince 14 yıllık karımı S."le aynı yatakta görünce deliye döndüm. O sinirle odun kırmakta kullandığım küçük baltayı aldım. Uyuyan S."nin kafasına vurdum. Bu sırada eşim uyandı. "Ne yapıyorsun" diye bağırmaya başlayınca ona da tokat attım, yere düşüp bayıldı. Eşimi öyle bırakıp cesedi tuvalete taşıdım ve parçaladım. Sonra poşetlere koyarak yakında bulunan ırmağa attım.”

TELEFON KARTLARINDAKİ EROTİK GÖRÜNTÜLER

Bu arada P. çiftinin evinde soba bacasına gizlenmiş halde bulunan 2 telefon hafıza kartı incelendi. Yapılan ilk incelemede S.Y'nin kullandığı cep telefonuna ait olduğu ileri sürülen hafıza kartlarında genç kadının iç çamaşırı ile çekilmiş erotik görüntüleri ortaya çıktı. Alkol alıp, dans ederken çekilen görüntüler mahkeme tarafından delil olarak incelemeye alındı. Mahkeme heyeti genç kadının iç çamaşırı ile dans ederken, eşiyle birlikte çocuklarının yanında alkol alırken Y.tarafından çekilen görüntülerin, fotoğraf ve mesajların yer aldığı 2 hafıza kartını incelenmek üzere bilirkişiye gönderdi. Ayrıca P. çifti ile Y. arasında yapılan telefon görüşme kayıtları da istendi. Duruşma ertelendi. -hürriyet