Ergani Kaymakamı Ramazan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kastamonu"da Telekom"da geçici işçi olarak çalışan H.K"nin (43) kendisini bekar olarak tanıttığı Y.Y"yi (13) evlenme vaadiyle kandırarak, Diyarbakır"ın Ergani ilçesine getirdiğini söyledi.

Y.Y"nin Ergani"ye geldiğinde H.K"nin evli ve 5 çocuk sahibi olduğunu öğrendiğini ve bu nedenle evlenmediğini belirten Yıldırım, "Y.Y. birlikte yaşadıkları belirtilen A.B ile E.D"nin evinde 2 aydan beri zorla tutulmaya çalışılıyordu. Bir fırsatını bulan Y.Y evden kaçıp polise teslim oldu. Y.Y gerekli sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi" dedi.

Olay üzerine soruşturma başlatan polis, Y.Y"yi kandırdığı ileri sürülen H.K ile kendisine yardım eden A.B. ve birlikte yaşadığı E.D"yi gözaltına aldı.

H.K. verdiği ilk ifadesinde Y.Y ile birlikte olduğunu itiraf ederken, Y.Y. de ailesinin kendisine sürekli şiddet uyguladığını ileri sürerek, Kastamonu"ya dönmek istemediğini kaydetti.

Zanlıların Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamalarının ardından adli mercilere sevk edileceği bildirildi.

Y.Y"nin Kastamonu"da yaşayan ailesinin yaklaşık 2 ay önce polise başvuruda bulunarak kızlarının kayıp olduğunu bildirdiği öğrenildi./milliyet