Dizinin önceki günkü bölümünde yayınlanan sahneler de İsrail"in tepkisini çekeceğe benziyor

İsrail"in Filistin topraklarında yaptıkları katliamı anlatacakları “Kurtlar Vadisi Filistin” filmini 5 Kasım"da gösterime çıkaracaklarını duyuran Pana Film ekibi perşembe akşamı ekrana gelen “Kurtlar Vadisi Pusu”da yine İsrail"e gönderme yaptı. Geçen haftalarda dizinin kahramanı Polat Alemdar"ın İsrail Konsolosluğu"nu bastığı sahnede İsrail bayrağına kan sıçramış, bu duruma İsrail büyük tepki göstermişti.
Dizide bu kez Polat Alemdar elinde bir bomba ile Müsteşar Ünsal Kemal"in, İsrail ve ABD"nin üst düzey istihbaratçılarıyla yaptığı toplantıyı bastı ve Aron Feller"in elindeki Türk ajanını almak için saat başı bir ABD"liyi öldüreceğini söyledi. Polat Alemdar"ın dikkatini, masanın ortasında yan yana duran Türk, İsrail ve Amerikan bayrakları çekti. Alemdar, Türk bayrağını alıp odanın başka bir yerine koydu ve Memati"ye İsrail ve Amerika bayraklarını göstererek “Bayrakları al kanları ile kirletmesinler” diye konuştu.
Kur"anla ilgili mesajların da verildiği bölümde İsrail Büyükelçisi"yle Feller arasında geçen ilginç diyalog da dikkat çekti. İsrailli eline Kur"an alıp, “Siz yanlış siyaset izliyorsunuz. Biz Türkler"i 200 yıldır bu kitaptan uzak tutmak için uğraştık. Sonunda Türkler içlerine döndüler ve çevresindekilere düşman oldular. Biz bu sayede Arapları yendik. Türklerle birlikte olan Araplar"ı 1000 yıl kim yenebilmiş” dedi. Feller ise “Benim onlara vaat ettiğim Kur"an, Muhammed değil. Ben onları benim anlattığım dine çağırıyorum. Onların ayetleriyle ama benim yorumlarımla” diye konuştu.