Bakan Kılıç’a, olimpiyatlara katılan sporcu sayısının kazanılan madalya sayısına kıyasladığında yıllar itibariyle başarı oranının nasıl şekillendiğini soran Uzunırmak, “ABD ve Avrupa ülkelerinin her biri, 2012 Londra olimpiyatlarında madalya kazanan sporculara, hangi branşlarda, hangi kriterlerde, nasıl ödüllendirmiştir? ABD ve AB ülkelerinin ekonomik büyüklüklerini Türkiye ile kıyaslar mısınız? 2012 Londra Olimpiyatlarına, kaç sporcu, kaç antrenör katıldı? Kafilede, bakan ve Başbakan heyetleri dahil kaç kişi yer aldı? 2012 Londra olimpiyatlarına katılan sporcuların her birine, Londra’ya gitmeden önce kaç cumhuriyet altını karşılığında kaç lira verildi? Bu sporculara ayrıca, İngiltere’de kaldıkları süre içinde, konaklama, ulaşım, iaşe, harçlık, harcırah, masraf ve benzeri adlar altında ek ödeme yapıldı mı? Veya bu masrafları karşılandı mı? Karşılandıysa tutarları nedir? 2012 Londra olimpiyatlarına katılan antrenörlerin her birine, Londra’ya gitmeden önce kaç cumhuriyet altını karşılığı kaç lira verildi? Bu antrenörlere ayrıca, İngiltere’de kaldıkları süre içinde konaklama, ulaşım, iaşe, harçlık, harcırah, masraf ve benzeri adlar altında ek ödeme yapıldı mı? Veya bu masrafları karşılandı mı? Karşılandıysa tutarları nedir?” diye konuştu.

Olimpiyat kafilesinde yer alan diğer kişilere toplam ne kadar ödeme yapıldığın açıklanmasını isteyen Uzunırmak, Bakan Kılıç’a şu soruları yöneltti: “Bu kişilere, İngiltere’de kaldıkları süre içinde konaklama, ulaşım, iaşe, harçlık, harcırah, masraf ve benzeri adlar altında ek ödeme yapıldı mı? Veya bu masrafları karşılandı mı? Karşılandıysa tutarları nedir? Olimpiyatlarda madalya kazanan sporcularımıza, aldıkları madalyanın türüne göre, kaç cumhuriyet altını ile ödüllendirildi veya ödüllendirilecek? Altınların TL karşılığı nedir?

Olimpiyatlara katılan sporcu sayısını, aldığımız madalya sayısına kıyasladığımızda, yıllar itibariyle başarı oranı nasıldır? ABD ve Avrupa ülkelerinin her biri, 2012 Londra olimpiyatlarına katılan sporcularına, bizdeki gibi, olimpiyatlara katılmadan önce altın veya para veya herhangi bir ad altında ödül dağıtmış mıdır? Dağıtmışsa, her bir ülke, her bir sporcusuna hangi kriterler gözeterek ne kadar ödül vermiştir? ABD ve Avrupa ülkelerinin her biri, 2012 Londra olimpiyatlarında madalya kazanan sporculara, hangi branşlarda, hangi kriterlerde, nasıl ödüllendirmiştir? Ayrı ayrı açıklar mısınız? ABD ve Ab ülkelerinin ekonomik büyüklüklerini Türkiye ile kıyaslar mısınız? Sırf olimpiyatlara katılacağı için, daha olimpiyatlara gitmeden önce, bizim gibi sporcusunu 60’ar cumhuriyet altını ile ödüllendiren başka bir ülke var mıdır? Varsa hangileridir?”

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png