TBMM İdare Amiri Ali Uzunırmak, mesajında şöyle dedi:
Türk kadını 5 Aralık 1934’de, seçimlere katılıp, milletvekili seçme ve seçilme hakkına kavuştu. Ulu Önder Atatürk’ün, Türk kadınına armağan ettiği bu önemli günün 77. yıldönümünde, kadınlarımıza yönelik şiddet ve ayrımcılığın her geçen gün artıyor olması üzüntü veriyor.
Türk kadını, Atatürk’ün sayesinde, seçme ve seçilme hakkını, Fransa'dan 10 yıl önce, İtalya'dan 11 yıl önce, Yunanistan'dan 18 yıl önce, Belçika'dan 26 yıl önce ve İsviçre'den 37 yıl önce sahip oldu.
Atatürk, Türk kadınını, 77 yıl önce çarşaf içinden, peçe altından ve kafes arkasından çıkarıp, evde, iş hayatında, siyasi, kültürel ve toplumsal hayatta hak ettiği mevkiye getirdi. Ulu önder böylelikle, Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta bütün milletlerin üstünde yer verdi.
Arabistan’da halen kadınlar otomobil kullanamıyor. Mahkemede yaptıkları şahitlik, erkeklerinkine eşit sayılmıyor. Bunları göz önüne aldığımızda, Ulu önder Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.
Maalesef bugünlerde, şiddet, horlanma, dışlanma ve ayrımcılığın hazin örneklerine maruz kalan kadınlarımızın sayısının her geçen gün arttığını üzülerek görüyoruz. Kadınlarımızın, muasır medeniyet ülkelerinde olduğu gibi, hayatın her alanında daha fazla söz sahibi olmalarını ve eşit adil temsil edilmelerini diliyorum. Başta analarımız olmak üzere, Türk kadınını saygı ile selamlıyorum.