3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir açıklama yapan MHP’li Ali Uzunırmak, “Yaklaşık 8.5 milyon engellinin yaşadığı ülkemizde engelli vatandaşlarımızı sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde değil, yılın her günü hatırlamak ve ihtiyaçlarının çözümü için, başta hükümet ve belediyeler olmak üzere hepimize önemli görevler düşüyor. Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda yok sayılmaları ayıbına son vererek, engellilerin toplum yaşamı ve çevre ile bütünleşmelerini sağlayıcı düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Hayatlarını zorluklar içinde idame ettirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren engelli kardeşlerimiz, bizim için çok önemlidir. Engelli vatandaşlarımızın arzu, istek ve ihtiyaçları milletimizin tüm fertlerince her fırsatta dikkate alınmalı ve karşılanması için de azami özen gösterilmelidir. Hiçbir ayrıma takılmadan, insan olmanın sağladığı tüm imkânlar engelli kardeşlerimize de sunulmalı ve onlara milletimizin muhterem birer ferdi oldukları davranış ve yaklaşımlarımızla ispat edilmelidir” diye konuştu.
“Engelli olmayı dışlanmak ve toplumsal ilişkilerden ayrı tutulmak için bir bahane olarak görmek; insani olmayacağı gibi, ahlak ve vicdanla da asla bağdaşmayacaktır” diyen Uzunırmak, şunları söyledi: “Ne yazık ki bugünkü şartlarda, engelli kardeşlerimize gösterilen ilgi ve itina çok yetersizdir ve bu konuda alınması gereken daha çok mesafe bulunmaktadır.
Nitekim ülkemizde engelli vatandaşlarımız; sosyal güvenlik, sağlık, eğitim, istihdam, ulaşabilirlik ve erişebilirlik, politik haklar, sosyal yaşama katılım gibi birçok alanda türlü sıkıntılar içinde yaşamaya devam etmektedirler. Bu sorunların çözümünde hükümetin, özel teşebbüsün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak bir çaba sarf etmeleri ve el birliği zorunludur. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da engelli vatandaşlarımıza yönelik yapılacak olan her türlü olumlu düzenlemenin yanında ve arkasında duracağımızı, problemlerinin çözülmesi için üzerimize düşen görevi eksiz yerine getireceğimizi herkes bilmelidir. Önümüzdeki süreçte, vatanımızın her yöresindeki engelli vatandaşlarımızın sorunlarının aşılmasını, yüzlerinin gülmesini, umutlarının yeşermesini diliyorum”