AYDINPOST HABER SERVİSİ-Aydın'daki pankart krizinden ekonomik verilere kadar pek çok konuda Erkan Tan'ın sorularına yanıt veren MHP'li Uzunırmak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "Ekonomik münafık" olduğunu iddia etti.

 

"İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün diyorlar ama, Türkiye'de büyüyen var mı?" diyen Ali Uzunırmak, "Ben Ali Babacan'ın yanıt vermesini istediğim soru önergelerinin de cevaplarını dağıttığımız broşürlerde yer verdim. Başbakan, onlar borç yaptı biz ödedik diyordu ya, Aydın mitinginde ise söylemini değiştirdi. Dedi ki, borç yiğidin kamçısıdır. Tabi bizim pankartımıza sinirlendi. Sonra da kızıp hastane açılışına katılmadan kentten ayrıldı. Rakamlarla yalan söylediğiniz zaman ekonomide münafık durumuna düşersiniz. Fakat tabi Başbakan üzülecek diye gerçekleri söylemekten geri duramayız" diye konuştu.
 
Uzunırmak, "Sayın Başbakan gerçekleri artık görmeli. Evet etrafındaki sefahat içinde ama vatandaş tarafında borçlar büyümekte" dedi.
 
Çiftçinin borçlarının katlandığının altını çizen Uzunırmak, "Köylere gittiğimizde köyü satsanız borçları zor kapatırsınız diyorlar. İşte ülkenin gerçek durumu. Benim için öncelik ülke insanın refah seviyesidir" dişe konuştu.
 
KASET İDDİALARINA YANIT VERDİ
Programda kaset iddialarıyla ilgili olarak da konuşan Ali Uzunırmak, "Sayın Genel Başkanımız konuyla ilgili olarak gerekeni yaptı. Kaset konularıyla Türkiye'de sistematik ameliyatlar yapılmaktadır. Bu demokrasimiz açısından üzücüdür" dedi.
 
BAŞBAKAN ACEMİ OLDUĞUNU KABUL EDİYOR
Uzunırmak, "Başbakan verileri doğru tartışmıyor. Bazen de acemiliğini yaptığı açıklamalarda kabul ediyor.  Çıraktım, kalfa oldum. Şimdi ise ustalık dönemi yaşayacağım demesi bunun bir teyidi. Devlet, acemi nalbant eşeği mi? Sayın Erdoğan'ın sokağındaki vatandaş bile diyor, belediye başkanıyken eski bir aracı vardı ama şimdi servet sahibi oldu" şeklinde konuştu.
 
ERDOĞAN, PKK'YA DÜŞMAN DEĞİL DEDİ
Başbakan R. Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim 2008'deki AKP Grup toplantısında söylediği sözlerden dolayı da eleştiren MHP Milletvekili Uzunırmak, "Sayın Erdoğan, PKK için düşman değil ifadesini kullanmıştır. Yani T.C Devletine silahlı saldırıda bulunanları düşman olarak görmemektedir. Ama şimdi kalkmış MHP ile BDP'yi aynı görüyor. Olacak iş mi? Akıllı devlet adamı, alacağı kararlarda muhalefeti yanına almalıdır. Bir devlet adamı bu kadar hata yapar mı? Evet terörü MHP olarak biz çözeriz. Fakat, MHP ve ülkücüler bir milis gibi olmaz" dedi.
 
DUBLE YOLLARIN MUCİDİ BENİM
Hükümetin duble yol yapımı konusunda da doğruyu söylemediğini ifade eden Uzunırmak, "Duble yol konusunun mucidi benim. Kamulaştırmaları tamamlanmış yolların yapımı yaptılar. Ama gelin görün ki tamiratsız yol yok Türkiye'de. Yaptıkları yollar sürekli tamir ediliyor. Müteahhidi zengin ederseniz durum böyle olur elbette" dedi.
 
AYDINLI İZLEYİCİNİN SORUSUNA YANIT VERDİ
AKP iktidarını öven bir Aydınlı izleyicinin sorusunu cevaplandıran Uzunırmak, "Doğru Aydın nereden nereye geldi. Aydın'ın vekil sayısı 8'den 7'ye düştü. Bu mu büyüme? Demek ki insanlar Aydın'ı uygun görmüyor ki, kent göç almıyor. Aydın ekonomide 7. sıradan 42. sıraya gerilemiştir. Bunları doğru okumak gerek" dedi.