Bursa"nın İnegöl ilçesinde, iki kız kardeşten biri 101, diğeri ise 99 yaşını görmenin mutluluğunu yaşıyor. Sırlar şöyle: 'Sigara içmeyin, kuvvetli besin alın ve HAREKET EDİN!..'


Gürcü asıllı iki kardeşten 101 yaşındaki Hidayet Ağsan, ilçeye bağlı Fındıklı köyündeki evinde tek başına yaşıyor. 25 yıl önce eşi Eyüp Ağsan"ı kaybeden Hidayet Ağsan"ın 6 çocuğu, 9 da torunu bulunuyor.

Ağsan"ın kardeşi 99 yaşındaki Sidret Örnek ise 21 yıl önce eşini kaybetmiş ve İnegöl"de çocuklarının yanında kalıyor. Sidret Örnek"in de 6 çocuğu ve 7 torunu var.

Aralarındaki bağı koparmayan iki kardeş, son olarak Sidret Örnek"in gözlerinden rahatsız olması nedeniyle bir araya geldi. Abla Hidayet Ağsan, güler yüzlülüğüyle kardeşine moral verdiği ziyarette, hayatı boyunca ilk kez 9 yıl önce doktor yüzü gördüğünü ve safra kesesinden ameliyat olduğunu söyledi. Ağsan, kız kardeşini de ilk kez hasta yatağında gördüğünü vurguladı.

101 YAŞINDA YERİNDE DURMUYOR

Güne hep erken başladığına dikkati çeken Ağsan, günlük yaşamında yaptıklarını, şu sözlerle anlattı:

"Her sabah saat 5 gibi kalkar, hayvanlardan süt sağar ve kahvaltımı hazırlarım. Sofradan süt, yoğurt, peynir, zeytin ve yumurta eksik olmaz. Bunun yanı sıra gün boyunca hep çalışırım. Tarla ve ev işleriyle uğraşırım. Köydeki hava ve suyun temiz olmasının da etkisiyle kendimi hep güçlü hissediyorum." Ağsan, zaman zaman aynı köyde yaşayan oğlunun ihtiyacı olup olmadığını sormak için kendisini ziyaret ettiğini belirterek, "Evimde yemeğimi kendim yapıyor, bulaşığımı kendim yıkıyorum. Evin temizliğini, tarlaların bakımını da
yine ben yapıyorum. Bunları yaparken hiç zorlanmıyorum" dedi.

Hidayet Ağsan, gençlere uzun yaşamaları için "Kesinlikle sigara içmeyin, alkol kullanmayın. Kuvvetli besinler alarak sürekli hareketli olmaya özen gösterin" tavsiyesinde bulundu.