Konuyla ilgili Nazilli Ticaret Odası tarafından bir seminer düzenlendi. Protokol üyelerinin yanı sıra Nazilli halkının katıldığı seminer yoğun ilgi gördü. Seminere konuşmacı olarak Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Tufan katıldı. Doç. Dr. Tufan “Nazilli Türkiye"nin ve dünyanın uzun yaşam merkezi olacaktır” dedi.
Nazilli Belediye Sarayı Nikah Salonu"nda düzenlenen toplantının açılışlında konuşan Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç “Biz Nazilli Ticaret Odası olarak bu ay düzenlediğimiz toplantımızı Nazilli"nin uzun yaşam merkezi çalışmalarına ayırdık. Toplantımıza da Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji (Yaşlıları Araştırma Merkezi) kurucusu Doç. Dr. İsmail Tufan"ı konuşmacı olarak davet ettik” diyerek seminere katılanlara teşekkür etti.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ise bu girişiminden dolayı Ticaret Odası"nı kutlayarak “Bizim sloganımız "Türkiye"de Nazili, Dünya"da Nazilli"dir. Bunun altı bilimsel olarak doldurulacaktır” dedi.
Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Gerontoloji (Yaşlıları Araştırma Merkezi) kurucusu Doç. Dr. İsmail Tufan, Türkiye"nin yaşlılık haritasını çıkardıklarını belirterek “Birçok ilde valilerle, kaymakamlarla belediye başkanları ile konuştuk. Türkiye"nin yaşlanma problemlerini ele aldık. Ama ben Türkiye"yi belki 10 defa baştan sona dolaştım. Yaklaşık 21 bin köyü ziyaret ettim. Ancak ben Türkiye genelinde bu kadar heyecanlı, bu kadar çalışmayı seven, hizmet ederken sevgisini kaybetmeyen başka bir idareci ve yönetici görmedim. Bu açıdan Nazilli"nin marka olabilmesi için bu güzelliğin farkında olunması lazım” dedi.
Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Günal, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, mahalle muhtarları, resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda iş adamı ve davetlinin katıldı.
Nazilli"nin artık yeni oluşumlar ve atılımlar sayesinde üzerindeki ölü toprağından silkinip yeni ufuklara doğru yol almaya başladığını ifade eden Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç “Jeotermal kaynakları her türlü tarıma elverişli toprak yapısı hayvancılık madencilik eğitim sanayi bölgeleri eğitimli iş gücü ve hepsinden önemlisi doğalarına ihtiyacımız olan yaşlı bir nüfusumuz var. Bu toplantıda amacımız kaynaklarımız konusunda toplumun bütün kesimlerinin dikkatini çekmek bu kaynaklarımızdan insanımızın refah ve mutluluğunun artması yönünde nasıl değerlendirilebileceğini, Nazillimizin bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasında nasıl bir misyon üstleneceği yönünde ortak akıl geliştirmekti. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyorum” dedi.
Seminer sonunda katılımcılara tişört hediye edildi.