Beşiktaş Kaptanı İbrahim Üzülmez, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Portekiz'in Porto takımıyla yapacakları maçta, saha ve seyirci avantajını kullanarak iyi bir sonuç almak istediklerini söyledi.

İbrahim Üzülmez, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, yarın çok önemli bir maça çıkacaklarını, hedeflerinden birinin de UEFA Avrupa Ligi'nde başarı olduğunu kaydetti. Son haftalarda ligde istedikleri oyunu ortaya koyamadıklarını anlatan İbrahim, şöyle konuştu:

''Yarın hırsımızı, mücadelemizi sahaya yansıtıp en iyi sonucu alacağımızı düşünüyorum. Saha ve seyirci avantajını en iyi şekilde değerlendirip iyi bir sonuç almak istiyoruz. Sezon başından beri sakatlıklar konusunda en şanssız takımlardan biri biz olduk. En önemli oyuncularımız sakat. Bu nedenle zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Hocamız da bu nedenle sıkıntılı. Her şeye rağmen yarın görev alacak futbolcu arkadaşlarımızın bu eksikleri hissettirmeyeceğine inanıyorum. Maça gelen seyircilere iyi futbol izlettireceğiz.''

-''YARIN ÇOK FARKLI BİR MAÇ OLACAK''-

İbrahim Üzülmez, alınan kötü sonuçlarla ilgili kendi içlerinde toplantı yapıp değerlendirmede bulunduklarını söyledi.

''Yarın çok farklı bir maç olacak'' diyen İbrahim, ''Son iki haftada aldığımız kötü sonuçları üzerimizden atmak için konuşuyoruz. Ligde kaybedilmiş bir şey yok. Uzun bir maraton ve rakiplerimizi yakalayabiliriz. Ligde en şanslı takımlardan biriyiz. Yarın çok farklı bir Beşiktaş sahada olacak ve son 2 maçta alınan kötü sonuçların izleri olmayacaktır'' ifadelerini kullandı.

-''1 PUAN DA ÖNEMLİ''-

Grupta Porto ve Beşiktaş'ın oynadıkları 2 maçı da kazandıklarını hatırlatan İbrahim, ''Beşiktaş her zaman sahaya kazanmak için çıkar. Rakibimiz çok önemli bir takım. Özellikle kontratağa iyi çıkıyorlar. Dikkatli olmalıyız. 6 puanımız var. Öncelikli kazanmak için çıkacağız. Ama kazanamıyorsanız da kaybetmemeniz lazım. Alacağımız bir puanın da çok önemli olduğunu düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

-GUTİ VE QUARESMA'NIN YOKLUĞU-

Guti ve Quaresma'nın sakatlıkları nedeniyle Porto karşısında forma giyemeyecek olmalarının kendileri için dezavantaj olduğunu ifade eden İbrahim, şöyle devam etti:

''İki oyuncunun da sahada olması takıma güven veriyor. Önemli ve yetenekli oyuncular. Ama uzun bir maratonda sakatlıklar da olabiliyor. Bu oyuncuların olmadığı maçlara da kendimizi alıştırmamız gerekiyor. Sezon başından bu yana iyi performans gösteriyorlar ve oyunlarının yanı sıra saha içinde liderlik de yapıyorlar. Onlar olmadığında da saha içinde iyi mücadele ederek eksikliklerini hissettirmememiz gerekiyor. Beklentimiz bir an önce bu iki oyuncunun da aramıza katılması.''

-YENİLEN BASİT GOLLER-

İbrahim, son dönemde yedikleri basit gollerle ilgili bir soruya da şöyle yanıt verdi:

''Farklı bir sistemle oynadığımız için zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz. Bu sistemde sadece defans oyuncularını ön palana çıkarmamak lazım. Takım savunmasını nasıl yaptığımız önemli. Rakip topu kazandığı zaman, hemen topu kaybettiğimiz bölgelerde pres yapmazsak, defansın arkasına atılan toplarda sıkıntı yaşayabiliyoruz. Hocamız toplantılarda bunu dile getiriyor. Önümüzdeki dönemde bu basit golleri yemememiz gerekiyor. İnşallah bundan sonra böyle basit goller yemeyeceğiz, bunun garantisini verebilirim.''

-''TARAFTARIMIZI MAHCUP ETMEYECEĞİZ''-

Taraftarların alınan kötü sonuçlara rağmen takıma destek olduklarının hatırlatılması üzerine de İbrahim, ''Taraftarımıza teşekkür ediyorum. Her zaman bize destek oldular. Takıma güvenleri var ki kötü sonuçlarda bile bize destek oluyorlar. Bizlerin de bu desteği sahaya yansıtıp güvenlerini boşa çıkarmamamız gerekiyor. Takım olarak bir istikrar yakalamamız gerekiyor. Bundan sonra onları mahcup etmeyeceğiz'' dedi.

A.A.