MALİYE Bakanı Kemal Unakıtan, Türkiye'nin IMF ile çok çalıştığını, son 2 dönemde Stand-By anlaşmalarının başarılı bir şekilde neticelendirildiğini söyledi.

Bakan Kemal Unakıtan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezleri Projesi (ABİGEM) Eskişehir Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Unakıtan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katıldığı tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan bir gazetecinin IMF ile ilgili sorusu üzerine yaptığı konuşmada, "Türkiye olarak şimdiye kadar IMF ile çok çalıştık. Yalnız son 2 dönemde bizim iktidarımız zamanında Stand-By anlaşmaları başarılı bir şekilde neticelendirildi. Bundan sonra da bunlar bir müzakere sürecidir. Müzakareler şu anda devam ediyor. Her iki taraf da kendi doğru düşündüklerini kabul ettirme durumundadır. Onun için de çalışmalar devam ettiriliyor. Hep beraber neticesini göreceğiz. Bu konuda acele etmeye, sabırsız olmaya gerek yok" dedi.

ES-ES, BAŞBAKANI İNŞALLAH ÜZER

Eskişehirspor'un bu akşam kendi sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçı ile ilgili bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fenerbahçeli olduğunu belirtip "Es-Es Başbakanı üzer mi?" sorusuna Bakan Unakıtan, "Vallahi ne bileyim inşallah üzer" yanıtını verdi. Maçın kaç kaç biteceği konusunda tahminin soran gazeteciye, "Maç bitiminde söylerim" diyen bakan Unakıtan, Eskişehirlilerin Fenerbahçe'ye misafirperverliklerini göstermeleri gerektiğini söyledi. Unakıtan şunları kaydetti:

MAÇIN SONUNDA TAHMİNİMİ SÖYLERİM

"Eskişehirspor biliyorsunuz bir sene önce Süper ligde değildi, başka bir ligde oynuyordu. Büyük bir başarıyla Süper Lig'e geçti. şimdi artık şehrimize Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş geliyor. yarım öbür gün de Avrupa takımları gelmeye başlayacak. Bir defa Eskişehirliler olarak bunun kıymetini iyi bilelim ve takımımızı da ona göre tutalım. Bu takıma her bakımdan teşvik olmak zorunda olanlara da sesleniyorum, onlar da lütfen biraz ilgilensinler. Bu takım hepimizin takımı, bütün Eskişehirlilerin takımı. Bunun için bunanla iftar edelim, gurur duyalım. Bu maça da sportmence gidelim, inşallah iyi oynayan kazanır. Ama bizim gönlümüzde Eskişehirspor var. Fakat Fenerbahçeliler de bizim misafirimizdir onlara da misafir muamelesi yapmamız lazım. Herşey sportmence geçsin. Spora uygun davranışlar yapılsın. Bütün taraftarlardan da centilmence kendi takımlarını teşvik etmeleri istiyorum. Tabi yenen takımın taraftarının sevinmek hakkıdır ama her şey spor kaideleri içinde olsun başka şekilde yanlış hareketlerin içinde Eskişehir olarak olmayalım, misafirlerimizi iyi ağırlayalım. Maliye bakanı olarak benden ne tahminler istiyorlar bilseniz. Şu parayı, bu parayı tahmin et diyorlar. Şimdi de bu maçın skorunu tahmin etmemi istiyorlar. Maçın sonunda tahminimi söyleyeceğim."
DHA